Spenatsoppa

-

Ett tips till Meatfree Monday. Då jag hade färska spenatblad över och inte var sugen på någon smoothie för dagen, så ville jag ta vara på dem på något annat sätt. Tanken på spenatsoppa kom flygandes och jösses, det har jag nog inte ätit sedan jag var liten och mamma lagade någon gång (jag var otroligt kräsen när jag var liten, så jag gissar att jag klagade högt ifall mamma ställde spenatsoppa på bordet, men nu när jag funderade över rätten så kändes det riktigt gott). Så här gjorde jag soppa till två personer:

200 g färsk spenat
vatten
salt

1 msk smör
1 msk vetemjöl
½ l vatten
grönsaksfond
vitpeppar

Sätt en kastrull på spisen, med vatten och salt. Skölj av spenaten och ta bort de torraste stjälkarna. Ner i det kokande vattnet ca 5 min och häll sedan av vattnet. Mixa spenaten. Smält smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl och den mixade spenaten. Späd med vatten lite i taget. Låt koka upp och smaksätt med grönsaksfond och vitpeppar. Servera med ett kokt ägg (valfritt).

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar