Manchestersöndag med stadsvandring

-

Söndag morgon och nyårsdagen. Då är det inte alltid som man är så pigg, men vi hade tagit det lugnt dagen innan och vi hade bokat stadsvandring kl 11, så det var bara att kliva upp. En frukost senare, så var vi lite piggare. På med de kläder vi hade och ut i regnet. Vi trodde nog att vi skulle vara ensamma på denna stadsvandring på nyårsdagen, men vi blev ca 10 st innan vi gick vidare. En väldigt trevlig och lättsam dam, som också pratade lättförståelig engelska (ingen Manchester-dialekt).

Stadsvandring i Manchester

Bilden ovan, så berättar vår guide om RollsRoyce och hur bolaget grundades i Manchester år 1906 med start på The Midland Hotel, där även andra kändisar träffats. David Beckham och Victoria ”Spice Girls” Adams hade sin första date på restaurangen French, också inne på The Midland Hotel.

Regnet upphörde efter en stund, men då började det blåsa istället. Hela gruppen var för dåligt klädda, så vi såg nog väldigt frusna ut allihopa (utom vår guide). Det var dock så intressant, så alla stannade kvar och lyssnade färdigt. Hon berättade om industristaden Manchester, som ansågs som väldigt smutsig av många. Dock populär bland arbetarna, för här visste man att man skulle få betalt för varje arbetad dag (funkade tydligen sisådär i andra städer) och att man fick arbeta många dagar. Därför har Manchester ett arbetarbi som symbol, och efter att vår guide uppmärksammat oss på biet, så såg vi det både här och där. Hon berättade också om Abraham Lincoln och varför han står som en staty på Lincoln Square, om Manchesters musikhall där man inte hade hört IRA’s bomb som sprängdes på andra sidan stan mm mm. Väldigt lärorika 1½ h och när vi till slut avslutade vår vandring, så valde vår guide att avsluta inomhus där hon också fotade oss alla. Årets första vandringsgrupp!

I samma galleria som vår stadsvandring tog slut, så fanns det flera restauranger. En av dem var en mexikansk restaurang där vi valde att ta ett bord. Mexikansk mat lät gott. Vi valde att ta in fyra stycken smårätter istället för att äta oss proppmätta, och det var faktiskt väldigt lagom. Vi blev skönt mätta på de rätter vi valde att ta in, och vi upptäckte ett par nya smaker:

Sötpotatishummos med pitabröd
Ostbollar med vitlökssmör
Parmesan och honung
Guacamole med obegränsad mängd nachochips


Otroligt gott och trevligt att ta in ett gäng smårätter och dela på dem. Diskutera smakerna och sen ta en bit till osv.

Ny promenad ute i friska luften, då det fanns delar av Manchester som vi inte hunnit se. Vi hann också smita in i någon friluftsbutik och shoppa en varmare tröja. Vi smet in på Tapeo and wine för att äta middag och tog återigen in smårätter för att dela på. Denna gång blev det:

Patatas bravas med ost
Pimentos de Padron
Chorizos, honungsstekta

Återigen väldigt lagom mycket mat tillsammans med varsitt glas gott rött vin. Efter middagen så strosade vi långsamt hemåt hotellet. Där frågade vi återigen om vår väska, som nu äntligen dykt upp. Vi ska ju bara checka ut och åka hem inom 12 h, så det var väl så dags.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar