Sagas citronpannacotta med hallonsås

-

Min dotter Saga blir modigare och modigare i köket, och helst efter att hon gjort egen bearnaisesås några gånger och känner sig trygg så vill hon fortsätta med andra rätter. Jag är superstolt och tjejerna får gärna vara i köket. Jag ogillar experiment, där det bara blandas hejvilt, för jag ogillar skarpt att slänga mat. Men då de följer ett recept så får de gärna prova på. Efterrätter är såklart roligt att göra (och sedan äta) så hon bestämde att hon ville prova pannacotta. Hon hittade mitt recept på citronpannacotta från förra året men ville utveckla den en aning. Så här:

För fyra personer (då jag inte vill att en pannacotta ska bli övermäktig, utan vara ganska lite. Hellre smacka efter mera, än att man måste lämna kvar):
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal av 1/4 ekologisk tvättad citron
Saften av en ½ citron
1 tsk florsocker
1 gelatinblad

hallon
blåbär
socker

Börja med att lägga gelatinbladet i kallt vatten så det mjuknar, ca 5 min.
Koka under tiden upp grädden och vaniljsockret.
Vispa sedan i citronsaft, citronskal, florsocker och sist det mjuka gelatinbladet. Häll upp i fina glas (Saga valde snygga whiskeyprovarglas) och ställ in i kylen för att stelna. Det behövs iaf två timmar, helst fyra timmar.

Citronpannacotta med hallontopp

Strax innan servering så är det dags att koka ihop hallonsåsen. Ta hallon och blåbär och lägg i en kastrull tillsammans med lite socker. Låt koka ihop några få minuter och ställ åt sidan för att svalna. Här kan man också sila såsen, ifall man vill ta bort hallonkärnorna. Häll på såsen och ställ gärna i kylen en kort stund, så såsen blir samma temperatur som citronpannacottan.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar