Ajvargratäng med falukorv

Här kommer en snabb vardagsräddare iform av Ajvargratäng med falukorv. Ajvar Relish finns som både mild och stark, så välj den ni gillar bäst.

2 dl Gnocchi-pasta
8-10 cm falukorv
10 körsbärstomater
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
2-3 msk mild ajvar relish
1 tsk sambal oelek
riven ost

Börja med att koka pastan al dente och lägg ner dem i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 200 grader. Dela falukorven i mindre bitar och lägg dem ovanpå makaronerna tillsammans med tärnade tomater. Blanda ihop creme fraiche, vispgrädde, Ajvar Relish och sambal oelek i en kastrull och koka upp. Häll denna blandning över makaronerna. Strö över riven ost och krydda ev med svartpeppar. In i ugnen i 20 min så har ni en jättegod falukorvsgratäng till middag, eller som för mig – i matlådan ett par dagar.

Kommentera