Citronglass

-

Att göra hemmagjord glass är väldigt enkelt. Kanske blir det bättre med en glassmaskin, men jag vill inte ha fler prylar i köket. Det blir väldigt god glass ändå, och idag tänkte jag bjuda på receptet till citronglass. Grunden är densamma och sen kan man smaksätta den på en massa olika sätt. Det är så bekvämt att bjuda på glass till helgen, då ni kan förbereda den redan idag. Så här gjorde jag den här gången:

2,5 dl vispgrädde
½ burk kondenserad mjölk
100 g lemon curd

Vispa grädden till mjuka toppar. Vänd ner den kondenserade mjölken och blanda. Smaksätt med din lemon curd och vänd bara en aning. Det kan vara godare att citronkrämen kommer i stråk, än att allt är blandat. Fyll upp i en form (jag tog en glasmatlåda), täck med plastfolie och in i frysen. Perfekt att göra dagen innan, då den behöver ca 5 timmar för att frysa. Fördelen är att man inte behöver röra i glassen, utan bara kan ställa in den i frysen. När det är dags för servering, så ta fram din glass iaf 30 min innan och låt den tina en aning.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar