Nachotallrik

-

En variant till den vanliga tacomiddagen är att istället göra en nachotallrik och att alla kan ta från samma fat. Det går att variera väldigt mycket, både vad som finns på nachotallriken och vilka tillbehör man väljer att ha på sidan. Vilka grönsaker som gästerna tycker om, eller ifall man vill göra en helt vegetarisk tallrik. Så här gjorde vi en fredagkväll och vi delade på den här portionen – det blev då som en komplett middag.

400 g köttfärs
1 Red hot chorizo, skuren i slantar
Tacokrydda
Nachos
Riven ost

Cocktailtomater
Snackpaprika
Oliver
Guacamole
Tacosås

Sätt ugnen på 200 grader. Stek köttfärsen och korvslantarna i en stekpanna och krydda med tacokrydda. Lägg ut en botten med nachos i en ugnsfast form och lägg köttfärs-blandningen över. Toppa med riven ost och sätt in i ugnen tills osten smält och blivit gratinerad.

Under tiden så blandas en guacamole och lite grönsaker skärs upp i mindre bitar. Vi valde cocktailtomater och snackpaprika att toppa nachotallriken med. Ställ fram allt mitt på bordet och låt dina gäster ta varsin nacho med köttfärs på och välja valfri så. Riktigt gott och ett roligt tilltugg att sitta och knapra på.

Nachotallrik

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar