1-års jubileum

-

Idag för ett år sedan så postade jag mitt allra första blogginlägg: semmelkladdkaka och det innebär 1-års jubileum idag. Jag hade funderat ett tag på att blogga, helst då min sambo sedan ett par år tillbaka, bloggar frekvent och jag har också sett vilket arbete han lägger ner varje dag. Han bloggar inte varje dag, men att förbereda och schemalägga tar mycket tid. Ändå valde jag att ge mig in i bloggvärlden.

Jag har hela tiden varit noggrann med att jag ska klara mig själv och inte vara beroende av Daniel och att han har mycket mera erfarenhet av att tex fotografera. Det innebar länge att jag bara fotade med min egen mobiltelefon och knappt tog emot några tips. Bloggandet började därför på den oansenliga adressen marcarblogg.wordpress.com. Gratis och enkelt, vilket var viktigt för mig i början då jag bara ville prova på att blogga.

Att skriva ner och spara mina recept genom att också publicera recepten, är för mig ett sätt att skapa mitt eget arkiv. För mig själv, men också för mina barn. Att de gillar min mat, är ett väldigt stort beröm en mamma sällan får. När de sedan gillar att vara med mig i köket, och att de vill testa olika bakverk och maträtter, är ett lika stort beröm. Att ge sina barn verktyg för att enkelt kunna trolla fram magiskt god mat för en liten peng – det är en gåva svår att prissätta.

I knappt fyra månader bloggade jag på min gratis-site, innan jag hade insett att jag ville fortsätta och sätta dit mitt eget namn. Så lagom till sommaren och 1:a juni, så hade jag skapat (och betalat för) den nuvarande bloggens namn. Mariasmat.nu kändes rätt i munnen och när även den adressen fanns ledig på Instagram, så gjorde jag slag i saken.

Bloggen har växt, sakta men säkert. Ett par hundra visningar/månad har växt och det var otroligt häftigt i december, då bloggen för första gången kom över 1000 visningar under en och samma månad. Coolt att så många vill titta och inspireras av mina recept och mina bilder. Jag blev så kaxig efter den där första månaden så jag satte det som ett nyårsmål, att under 2017 bli stabil runt 1000 visningar/månad.

Så har det då gått ett år sedan jag började blogga och det här inlägget är det 296:e inlägget. Otroligt många fler inlägg än vad jag hade räknat med från början. Å andra sidan äter jag och vi varje dag, så det finns hela tiden något att skriva om. Förutom att jag skriver om mat och bak, så skriver jag lite om våra resor (däribland min magiska 40-års resa) och några få inlägg personligt. Hoppas att ni gillar blandningen! För även om jag postat 296 inlägg, så har jag nästan 40 inlägg i utkast-korgen just nu och ännu fler i bakhuvudet. Jag vill inspirera alla, att man kan laga god mat från grunden till ett rimligt pris. Många kanske tycker att det tar för mycket tid att laga mat från grunden, men å andra sidan tittar jag nästan aldrig på TV längre. Jag mår bra och min familj mår bra – en del av det tar min matlagning åt sig äran av.

Vilka inlägg har då gått bäst under det här året? Vilken mat eller bakning är det som ni läst flest gånger? Lite orättvist blir det, då jag under tiden fått fler läsare och också lärt mig att ta bättre bilder tack vare systemkameran i vår lägenhet men det är ändå några inlägg som sticker ut. Bloggen tog lite extra fart i december och det är just i december som jag postar några av mina populäraste inlägg. Här kommer min fem mest lästa inlägg:

  1. Skumtomtefudge
  2. Laxrullar med Philadelphiaost och ingefära
  3. Piggelindrink
  4. Frozen Applepie Martini
  5. Chokladdoppad lakritskola med flingsalt

Två olika sorters godis, två olika sorters drinkar och en förrätt. Alla är såklart otroligt goda, så jag är glad att ni har valt dessa fem inlägg som de mest populära. Frågan är bara hur jag ska toppa statistiken framöver? Hoppas att ni följer med och att ni fortsätter att bli inspirerade – det är det bästa beröm jag kan få från er.

Många varma kramar från den här 1-åringen!

Omslagsbild från Freepik

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar