Laxrullar med Philadelphiaost och ingefära

Behöver ni ytterligare tips till nyårsafton? Dessa laxrullar är bland det godaste jag någonsin har ätit och ligger i topp av mina egna recept. Själv åt jag det första gången hösten -00, då jag fick göra ett gästspel i matklubben ”Törfisken” på mitt dåvarande jobb. Några matintresserade kollegor som samlades hemma hos varandra med jämna mellanrum och bjöds på nya och spännande kreationer. Det här var förrätten då jag satt med som gäst, och det gav ett sådant intryck att jag inte minns vad som bjöds till varken varmrätt eller efterrätt… Det är få ingredienser, men sammansättningen är magisk! Här nedan har jag måttat för sex personer, men det är på en höft också, det gör inget om det blir lite mindre eller lite mera. Varsågoda!

150 g Rökt skivad lax
200 g Philadelphiaost
1 kruka Färsk basilika
3 msk Honung
2-3 cm Färsk ingefära

Börja med att riva ingefäran och blanda med honungen i en skål. Ta fram en annan skål och blanda Philadelphiaost och hackad basilika. Lägg ut skivad lax och lägg 1/6-del på laxen som en rulle. Rulla ihop laxen, så det blir en rulle med ost i mitten. När det är dags för servering, så lägg en spegel av honungen på assietten och lägg en rulle lax ovanpå. Garnera med basilika. Så enkelt men såå gott!

Serverades sist tillsammans med Frozen applepie martini, vilket passade väldigt bra ihop.  Smaklig måltid!

Kommentera