Kiwisylt

-

Har ni också barn som älskar vissa saker ibland och sen helt plötsligt inte är sugen alls? Så har det varit med mannagrynsgröt, så har det varit med rostat bröd (helst med äggröra på) och nu senast så har det varit med kiwi. Ens barn får gärna äta bra mat och så handlar man det som de tycker om, men samtidigt så ogillar jag verkligen att saker blir dåliga och att man måste slänga. Så blev det med kiwi den här helgen. Jag var på affären och handlade tidigare i veckan och hittade riktigt bra pris på kiwi. Perfekt att det finns framme, då tjejerna ska vara hemma en del själv. Enkelt och gott att bara skära upp och skeda i sig + en massa c-vitamin.

Men veckan gick och inga kiwi’s gick åt. Då var jag tvungen att söka något recept på vad man kan göra med en massa kiwi’s och jag hittade kiwisylt inne på Ica. Jag hade inte riktigt lika mycket, men körde nästan samma recept. Om sylten blev god? Absolut! Ena dottern tyckte så mycket om den, så det blev dagens pålägg på pannkakorna. Själv provade jag tillsammans med brieost på ett par kex, och jag kommer absolut att göra om det. Mums!

580 g skalade kiwifrukter (10st)
500 g syltsocker

Skala och lägg dina kiwifrukter i en kastrull(väg och kolla hur mycket de väger, för att veta hur mycket socker du ska ta till). Mixa kiwifrukterna, så de blir som en kiwisås. Tillsätt nästan lika mycket i socker (man skulle kunna ta ännu mindre, då sylten blev ganska söt) och låt småputtra i dryga 5 min. Ta bort från plattan och häll upp på varma burkar*.

Kiwisylt

*  Jag brukar ställa ugnen på 100 grader och ställa in några diskade glasburkar i ugnen medans jag kokar min sylt. På så sätt bränner man bort alla bakterier. Ta fram dem och fyll i sylten i de varma burkarna. Fyll ända upp till kanten och lägg på ett lager plastfolie innan du skruvar på locket. Förvara burkarna upp och ner. Då kan man förvara syltburkarna i sitt vanliga skafferi, utan att sylten blir dålig. Så här lärde jag mig av min mamma och det funkar! Husmorstips är verkligen beprövade och bra sätt!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar