Glada Lådan v.16

-

Vi har en tjej i Östersund, som brinner för den lokalproducerade maten i Jämtland. Vi har väldigt många, både stora och små, producenter av allt möjligt i matväg och Jämtland är ett stort matlandskap/län som absolut är värt att räkna med. Eva Hallin öppnade för snart fem år sedan Glada Lådan, som fungerar som en ”grossist” så vi andra enklare ska kunna köpa jämtländskt producerad mat. Varje månad sätter hon ihop en veckans middagslåda, och jag köpte Glada Lådan v.16. Antingen så besöker man hennes butik i Fagerskrapan, gatuadress Fagerbacken 28 (se hemsidan för öppettider) och plockar ihop sin egen låda, eller så beställer man veckans middagslåda via Facebook och hennes profil GladaLadan.

Jag köpte Glada Lådan v.16, vilket är en middagslåda med jämtländska produkter. Den här veckan innehöll lådan:
500 g renskav, Jillie Ren & Vilt AB
Blåbärsketchup, Vallgårdens Bär
500 g älgfärs, Jillie Ren & Vilt AB
ca 300 g varmrökt regnbågsfilé, Börtnan
4 st älgchoritzo, HÄLGO Gladakocken
2 kg potatis, Steg Granbom Rödöpotatis
6 ägg, Johan Vejdeland Rödön
1 bröd, Frejas bakeri

Förutom produkter, så innehåller lådan fyra recept och en inköpslista på vilka andra produkter man behöver för att tillaga dessa recept. Jag var mest sugen att testa blåbärsketchupen, så första middagen fick bli renskav, men jag återkommer med det recept som jag använde.

Glada Lådan v.16

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Honungskyckling med gochujang

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar