Renskavsgryta med blåbärsketchup

-

Då jag köpte veckans middagslåda från Glada Lådan, så fick jag lite roliga ingredienser, och genast satte inspirationen igång. Jag var mest sugen att testa nyheten (för mig) blåbärsketchup och göra en renskavsgryta med blåbärsketchup. Jag följde inte riktigt receptet som följde med, utan jag blandade ihop en egen gryta. Så här gjorde jag till en middag för fyra:

Potatis till potatismos
Smör
Fredagens dipsås, med gräddfil och ramslökssmak
Salt och peppar

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Renskav
1 dl grädde
5 enbär
Paprikakrydda
Chilikrydda
Salt

Creme fraiche
Blåbärsketchup

Börja med att ta fram renskaven från frysen, så den blir åtminstone halvtinad. Skala din potatis och skär i mindre bitar, lägg i en kastrull för kokning. När potatisen kokat mjuk, så häll av vattnet, lägg ner en klick smör (ca 15 g) och låt smälta. Vispa med elvisp. I vanliga fall häller jag på lite mjölk för att tunna ut potatismoset men den här gången fanns det kvar dipmix från fredagens chipskväll. Jag blandade i det i potatismoset och det blev en väldigt god smak. Smaksätt med salt och peppar.

Hacka lök och vitlök och stek i stekpannan. Peta löken åt sidan och lägg ner den halvtinade renskaven med lite smör i botten. Stek renskaven och peta isär den eftersom. Krydda med mortlade enbär, salt. paprikakrydda och chili. Häll på grädde och låt renskaven stå och puttra en stund.

Servera renskavsgrytan med blåbärsketchup, creme fraice och potatismoset. Gärna någon grönsak på sidan. En liten klick blåbärsketchup förgyller hela maträtten – prova ifall ni hittar det.

Renskavsgryta med blåbärsketchup

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar