Bullar och kladdkaka i ett

-

Om man vet att man ska få besök och man inte har så mycket tid att fixa fika, så kan man med fördel göra bullar och kladdkaka i ett, genom att baka en kanelbullekladdkaka. Det gjorde jag på lördagsmorgonen, och det blev helgens snacks. Att pyssla på hemma, både inne och utomhus, men så bli sugen på rast. Att då få ta en kopp kaffe och en bit god kladdkaka, det är en riktig höjdare! Testa så får ni se! Så här gör jag:

200 g smör
3 dl strösocker
2 tsk nymortlad kardemumma
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl

rippel:
25 g smör
2 msk strösocker
2 msk kanel

topping:
3 msk pärlsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smörkastrullen. Knäck äggen och rör ner dem i kastrullen till allt blir en lös smet. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.

Smält smöret till rippeln. Blanda i socker och kanel. Häll den i en spiral över kaka likt mönstret på en kanelbulle. Börja i mitten. Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen 15-20 min. Den ska vara fortfarande inte ha stannat helt när du tar ut den, då den fortsätter att stanna utanför ugnen. Skär kakan i tårtbitar alternativt i mindre rutor.

Bullar och kladdkaka i ett

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar