Sparrispaj

-

Meatfree Monday igen och här kommer förslag på en sparrispaj. Sparris är en väldigt god grönsak som jag upptäckt först på senare tid, men allt jag har provat med sparris är gott, så det är bara att experimentera på. Paj är en annan favorit så varför inte kombinera de två? Så här gjorde jag:

100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl (eller ta 2 dl vetemjöl, det funkar också)
Hackad rosmarin

1 bunt sparris
pinjenötter
2 ägg
100 g ricotta
200 g keso
½-1 dl grädde
cheddarost
salt och peppar

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli mjukt. Sätt ugnen på 200 grader och blanda ihop degen. Tryck ut i en pajform och förgrädda pajdegen i 10 min. Fyll det gräddade pajskalet med delade sparrisbitar, jag gjorde ½ cm långa bitar men spara topparna hela. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna (valfritt, de är lika goda orostade tycker jag) och strö dem över sparrisbitarna. Blanda ihop en smet av vispade ägg, ricottaost, keso och grädde. Häll smeten över sparrisen och strö över valfri riven ost, jag körde cheddarost.

Sparrispaj

Grädda i ca 20 min tills ytan blivit gräddad och servera din sparrispaj med grönsaker. Ifall man vill så kan man lägga till kött iform av grillad kyckling, skinka-bitar eller likn, men pajen funkar väldigt bra som den är också.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar