Lakritsfudge med S-märken

-

Julen närmar sig med stormsteg, vare sig vi vill eller inte. Jag ser fram emot hela julmånaden, då hela tanken med december är ljus, när vi som mest behöver det. Jag känner att jag vill testa många nya julrecept så jag känner att jag måste börja lite för tidigt för att hinna med. För någon vecka sedan gjorde jag en laddning skumtomtefudge med årets smak lingon, och i helgen fortsatte jag mitt testande. Lakritsfudge med S-märken. I princip samma recept och med lakritssmak i både godis, choklad och extra lakritspulver:

1 påse S-märken salt skum 70g
50 g smör
1 dl grädde
1,5 dl socker
½-1 tsk lakritspulver
150 g mjölkchoklad med lakritssmak

Börja med att ta fram en form, smöra den eller lägg dit ett bakplåtspapper. Blanda allt utom chokladen i en kastrull och sätt på spisen. Låt koka tills S-märkena smält och allt blivit en smet. Hacka under tiden chokladen i mindre bitar.

När smeten kokat ihop (det behövs ingen termometer) så ställ kastrullen på sidan och häll ner den hackade chokladen. Rör runt så chokladen smälter och blandas med resten.

Häll upp smeten i formen och ställ in i kylen för att stelna. Skär upp i snygga bitar. Servera och förbered dig på att det kommer att ta slut – fort! Jag gillar fudgen med skumtomtar, men de här var faktiskt ännu godare. De bara smälter i munnen men har också lite crunch i de små lakritsbitarna ni även ser på bilden nedan. Mums!

Lakritsfudge med S-märken

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

    • Hej, min form är 15*25 ungefär, men det spelar inte så stor roll heller. Har du en större form så blir de bara lite plattare och tvärtom :)

Lämna ett svar