Pizza Bianca – min version

-

Vi intog fredagens middag på Vezzo Östersund. Saga, Daniel och jag. Det är nog tjejernas favoritrestaurang så vi går dit ibland, även om det nu var rätt länge sedan. Saga var jättehungrig och hade också ställt in sig på favoritpastan, Filetto di Manzo tagliatelle. En pasta med bland annat oxfile, svampmix, grädde, hasselnötter och chili. En pasta med många smaker och jag är glad att hon testar.

Jag och Daniel var inte fullt lika hungriga, utan bestämde oss för att dela en pizza. Vi tittade ut Pizza Bianca – SM-vinnare 2015. Med Mozzarella, svartkål, parmesan, vitlökschips och parmaskinka. Vi fick veta att pizzan skulle vara klar om 20-25 min. Saga fick sin pasta efter ca 10 min och började äta. När vi efter 40 min fortfarande inte fått vår pizza och Saga ätit upp, så var vi rätt sura. 43 min tog det, innan vår klocka pep och vi kunde hämta vår middag. Det fick servitrisen veta sen.

Nåväl, pizzan var god och jag blev sugen att göra en egen, så här kommer Pizza Bianca – min version. Den fick bättre betyg av både mig själv och Daniel så det är knappast sista gången jag gör den. Här är min version, som också får fungera som veckans Meatfree Monday:

1 förp färdig pizzadeg (den blir ännu godare om du gör din egen deg)
Ricottaost
2 förp mozzarellaost
2 stjälkar grönkål
8-10 cocktailtomater
Riven parmesan
Svartpeppar
Olivolja

Balsamvinäger
Ev. Parmaskinka

Sätt igång ugnen på 200 grader. Bred ut din pizzadeg på en plåt med bakplåtspapper och bred ricottaost i botten. Skiva mozzarellaosten i skivor och lägg ut med jämna mellanrum. Ta loss grönkålen från sin stjälk och lägg ut små tussar här och där. Skiva tomaterna i skivor och lägg ovanpå. Toppa med parmesan, svartpeppar och lite olivolja. In i ugnen ca 20 min.

Pizza Bianca - min version

När pizzan är ute, så stänk över lite balsamvinäger och toppa pizzan med parmaskinka. Skär i mindre bitar och servera. Strykande åtgång, då en plåt pizza räckte till tre vuxna. Alla blev mätta och belåtna, även grannen som fick en smakbit.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar