Kladdkakans dag 2017

-

Dags för en ny temadag som man vill komma ihåg, nämligen Kladdkakans dag 2017. Kladdkaka blir man väl aldrig less på? Inte jag i alla fall och inte heller min dotter Saga. Min andra dotter har varit lite mera tveksam till kladdkaka, men det kanske börjar svänga?

Saga är så pass svängd i köket, så när hon var sugen men insåg att vi inte hade alla ingredienser hemma, så skapade hon en Albinokladdkaka.

Kladdkakans dag 2017

Kladdkakor kan man göra i många olika smaker. En klassisk kaka är med kakao i och smakar bara kladdigt gott. En sådan kan man krydda med olika smaksättningar, jag har tex gjort pepparkakskladdkaka med ett omtyckt resultat. En del av smakupplevelsen kommer också från den lingongrädde som serveras intill.

En annan variant är att göra en ljus kladdkaka och den kan man med fördel förgylla med bär, jag har både gjort med jordgubbar, hallon och senast med rabarber.

En riktigt god, och otippad kladdkaka, är min banankladdkaka.

Ang temadagar och kladdkaka, så får man inte glömma kombinationen mellan en kanelbulle och kladdkaka, nämligen kanelbullekladdkaka.

Som ni ser, det är bara att bege sig ut i köket och börja experimentera. Eller om man är sugen på originalet, en kladdig och supergod kaka, som går fort att svänga ihop och som alla (?) tycker om, så har ni receptet här:

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar