Majsfritters med mangosalsa

-

Majsfritters med mangosalsa kommer här. Vaddå fritters, undrar ni säkert, men det är helt enkelt ett annat namn för biffar. Denna gång gjorda med majs som huvudingrediens. Ifall ni googlar corn fritters så kommer ni att få väldigt många träffar. Jag läste några olika recept och funderade vad jag hade hemma, sen satte jag igång. Detta blev en lagom middag för fyra personer:

2 burkar majs, avrunnen vikt 165 g/st
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
Ev chili
Ev Koriander
1,5 dl ricottaost eller annan färskost
Ca 0,5 dl vetemjöl
salt och peppar

Häll ner avrunnen majs i en matberedare och fyll på med hackad lök och vitlök, chili och färsk koriander. Kör matberedaren några korta pump, så majsen blir lite mera finfördelad och ös sedan över smeten i en bunke. Fyll på med Ricottaost och vetemjöl, samt smaka av med salt och peppar. Låt stå medan du hackar ihop salsan:

1 mango
1 avokado
saften av 1 lime
1 finhackad liten rödlök
salt
olivolja

Skär grönsakerna i tärningar och lägg i en skål. Pressa över limesaften och vänd runt, så slipper avokadon bli brun. Finhacka rödlöken och vänd ner hacket tillsammans med lite salt och lite olivolja. Klart!

Majsfritters med mangosalsa

Sätt igång riskokning i en egen kastrull och när riset börjat koka, så kan du börja steka majsbiffarna. Värm en stekpanna och lägg smör i botten. Lägg ut en sked av majssmeten och platta till den lite med skeden. Stek en kort stund och vänd sedan för att steka på andra sidan.

Servera dina majsfritters med mangosalsa, ris och naturell creme fraiche.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKladdkakans dag 2017
Nästa artikelThai green curry

Kommentera