Thai green curry

-

I min senaste smakbox så följde det med en förpackning thai green curry. En vegansk färdig kryddblandning att smaksätta din thaimiddag med. Jag valde att göra den helt vegansk förutom den creme fraiche jag tog som tillbehör. Så här gjorde jag en middag för fyra personer:

1 förpackning thai green curry 50 g
4 små-mellanstora morötter
5-6 färska champinjoner
5-6 broccolikvistar
1 konservburk böngroddar
lite chili
salt
1 konservburk kokosmjölk ex Kung Markatta

Thai green curry

Börja med att skära alla grönsaker. Jag delade mina morötter i smala stavar och skar champinjonerna i skivor. Delade några broccolikvistar (dvs kvistar från ett broccolihuvud) och skar stammen på varje kvist så den skulle koka klart lika fort som själva buketten (hänger ni med på den något luddiga beskrivningen? Ni ser några broccolikvistar ovan annars).

Sätt igång riskokning i en egen kastrull på sidan och ta fram en tom kastrull till thai-grytan. Häll lite olja i botten och sen curryblandningen. Fyll på med morotsstavarna, champinjoner och broccoli och låt fräsa en kort stund innan du häller på kokosmjölken*.

* Ang kokosmjölk så rekommenderar jag er att köpa en bra kokosmjölk, det gör (såklart) skillnad för smaken. Läs innehållsförteckningen och köp en kokosmjölk som är gjort på kokosnöt, istället för (de flesta) som är gjorda på kokosnötsextrakt, vatten, förtjockningsmedel osv. Lägg ett par kronor till och få det du betalar för. Matgeek gjorde en film om bland annat kokosmjölk, ni kan se den här. Se den och även hans andra filmer om dåliga produkter. Det är intressant!

Tillbaka till maträtten. När du hällt ner din riktiga kokosmjölk, så kan du lägga på locket och låta småkoka en stund. När det är ett par minuter kvar, så häll ner även böngroddarna. De är så tunna, så de behöver inte så lång koktid.

Ta gärna en djup tallrik och lägg på ris och sen din thai green curry. Jag valde att lägga till en klick creme fraiche och cashewnötter (bara för att de är så otroligt goda och passar så bra). Mums!

Vi var bara två som åt middagen igår, så resterna fick bli ett par matlådor till imorgon. Då hinner såsen också gotta in sig i riset, och det blir förmodligen ännu godare.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar