En smal hallondessert

-

Jag gissar att ni är några som gärna vill minska något kg efter sommarens all god mat, men ändå vill äta gott? Det vill jag i alla fall och hittade det här receptet hos Arla. En smal hallondessert som innehåller några få ingredienser, en timme i kylen och du har din efterrätt klar. Perfekt eller hur? Ännu bättre ifall man serverar sin dessert i snygga glas, så blir desserten mera tilltalande bara av den anledningen.

Receptet nedan är beräknat för fyra personer, men det är bara att utöka ifall ni är fler vid middagsbordet.

250 g Kesella hallon
rivet skal av ½ citroner
2 äggvitor
½ dl strösocker
1 dl hallon
ca 10 sötmandlar

Blanda kesella och citronskal i en skål. Vispa vitorna till ett fast skum i en annan skål. Tillsätt socker och vispa lite till. Vänd ner äggvitan i kesellablandningen. Fördela i 4 snygga portionsglas och ställ in glasen i kylen ca 1 tim.

Skiva dina mandlar tunt (alternativt, köp färdigt mandelspån) och rosta hastigt i en torr stekpanna. Alternativt så tar du i lite fett i stekpannan, ner med mandelspånet och strör över lite socker, så mandlarna blir lite karamelliserade. När du rostat klart, strö ut mandlarna på en tallrik så de får torka och inte blir till en klump.

En smal hallondessert

Garnera med hallon och din rostade mandel vid servering. En lätt och fräsch dessert med den lilla lilla sötman som jag vill ha efter en middag. Riktigt gott!

Jag har också gjort en glass med Kesella Hallon, den var också väldigt god och sådär lagom söt. Ni hittar det receptet här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Kommentera