Margaritas med tre sorters bär

-

Veckans drinktips har jag hittat hos Matplatsen och blev sugen att prova. Istället för hennes variant med jordgubbar, björnbär och blåbär, så valde jag hallon, svarta vinbär och blåbär. Kanske måste jag prova även hennes variant, då just jordgubbar låter väldigt gott. Här kommer min variant av margaritas med tre sorters bär.

Vår köksrenovering rullar på och vi fick vår häll inkopplad under fredagen. Varför det ändå inte går fortare att få allt på plats, beror helt och fullt på oss beställare, då vi inte beställt grejor i tid. Nåväl, det är också vi som får leva i oreda längre än nödvändigt. Premiären av hällen, blev i alla fall denna sockerlag, för att få oss en fredagsdrink.

Börja med att koka ihop sockerlagen:
1 1/4 dl vatten
1 dl socker
1/2 dl björnbär
1/2 dl jordgubbar
1/2 dl blåbär

Blanda ingredienserna till sockerlagen i en kastrull och koka ca 5 min tills bären mjuknat och sockret löst upp sig. Låt svalna och sila den sedan. (Det som blir över från drinkarna kan sparas till senare, god att ha på pannkakor eller glass också). Då jag har mörkare bär än vad Matplatsen använder, så blev min sockerlag mycket mörkare. Blanda sedan din drink Margaritas med tre sorters bär:

6 cl sockerlag
6 cl lime
8 cl tequila

Blanda ingredienserna till drinkarna i en shaker med mycket is. Skaka kallt och häll upp i glas fyllda med is. Gärna med frostad kant av antingen salt eller socker. Vi testade med salt men jag kommer att välja socker nästa gång.

Margaritas med tre sorters bär

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar