Chokladbollar med dadlar

Jag har varit sugen att testa dadelbollar ett tag men varit tveksam vilket recept jag ska prova. Men när jag hittade ett recept hos Systrarna Eisenman så tvekade jag inte längre. Jag ville göra deras chokladbollar med dadlar och jordnötssmör utan några krusiduller, då jag brukar gilla deras bakverk. Så här kommer deras recept men med mina bilder.

200 g dadlar utan kärna
3 msk kakao
2 msk osötad jordnötssmör
1 dl havregryn
1-2 msk starkt kaffe
ev. en nypa salt

ca 1/2-1 dl kokosflingor att rulla bollarna i

Börja med att kärna ur dadlarna och lägg dem sedan i en matberedare. Kör dadlarna till en slät massa. Tillsätt kakao, jordnötssmör, havregryn, kaffe och ev en nypa salt. Fortsätt köra till en slät massa. Rulla bollarna i kokos och ställ dem i kylen.

Riktigt goda chokladbollar med mycket kakaosmak!

Kommentera