Fredagspasta med grönkål, roquefortost och valnötter

-

Här kommer ett förslag till kvällens middag. Fredagspasta med grönkål, roquefortost och valnötter. Vi äter mer och mer vegetarisk mat och det är ganska lätt att lyxa till en vegetarisk rätt. Jag har hittat receptet hos Systrarna Eisenman – som har skrivit flertalet böcker och jag äger de flesta. Inspirerande läsning med gott innehåll. Även om de står för grundreceptet så gjorde jag om det en aning efter mina egna smaklökar, så nedan är min variant.

En pasta är också väldigt enkel att lyxa till genom att ha färsk pasta. Kanske lite för överreklamerad att använda ofta, men någon gång ibland köper jag. Eller om ni skulle vilja göra pasta själv, så är det så klart både godast och billigast. Receptet nedan räcker till fyra personer:

1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
200 g grönkål
3 dl vispgrädde
Salt och peppar
Roquefortost – hur mycket beror på hur mycket ni gillar ädelost
Pinjenötter
Valnötter
Parmesan

400 g valfri pasta

Skala och finhacka röd lök och vitlök. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen. Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter i en kastrull. Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunker ihop något, ca 3 minuter.

Under tiden, sätt igång en kastull med pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll på vispgrädde i kastrullen (ev lite av pastavattnet) och låt koka ihop. Smaksätt med ädelost och häll ner dina pinjenötter. Häll av vatten från pastan. Blanda pastan i kastrullen med grönkålssåsen. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp i snygga skålar och garnera med riven parmesan samt valnötter. Ett ännu lyxigare alternativ är att servera någon skiva lufttorkad skinka på toppen (jag glömde ta kort sedan jag lagt på skinkan). Det blir ännu godare och kompletterar pastan bra. Servera direkt.

Fredagspasta med grönkål, roquefortost och valnötter

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar