Schnitzel och potatismos

-

Ibland får jag bara slut på inspiration, även om jag är matbloggare och tänker mat flera gånger om dagen. Hur fungerar ni? Är ni så duktiga att ni gör en veckomatsedel och vet precis vad ni ska laga? Det önskar jag att jag kunde göra, men det gör jag inte. Men ibland blir ju inspirationsbrist bra resultat, då ens kreativa sida får sätta fart. Så blev det igår, då jag lagade schnitzel och potatismos.

Gör ni potatismos själva, av riktiga potatisar? Om inte, så börja. Det är så otroligt mycket godare och faktiskt väldigt enkelt. Så här lagade jag gårdagens middag till min och min dotter Saga:

2 färdiga ostschnitzlar
8 små potatisar
Smör
Mjölk
Salt och peppar

Vid servering:
Citron
Zucchini som jag skurit i tärningar och bara värmt på med lite olja, salt och peppar
Kapris

Börja med potatismoset. Skala dina potatisar och skär i mindre bitar – allt för att det ska gå fortare. Lägg i en kastrull med vatten och låta koka tills potatisarna är mjuka. Ta av spisen, häll av vattnet och ta fram din elvisp. Lägg lite smör bland potatisarna och börja vispa försiktigt. Fyll på med mjölk så det blir en bra konsistens och lagom tjockt. Krydda med salt och peppar. Klart.

Medan potatisarna kokade, så skär jag zucchini i tärningar, lägger i en kastrull med olja i botten och salt och peppar. Lägg på lock och låt zucchinitärningarna fräsa i ganska svag värme. Tanken är bara att de ska bli lite mjuka och tillagade. Här är det mera klassiskt med gröna ärtor som tillbehör, men för mig blev det zucchini idag.

Schnitzel och potatismos

Sätt igång stekpannan och ta fram 2 färdiga schnitzlar från frysen. Stek dem klara i stekpannan och lägg upp på en tallrik. Skär gärna en citronskiva och lägg ovanpå och toppa sedan med kapris. Lägg lite potatismos på sidan och även lite zucchinitärningar. Lägg också någon citronklyfta på sidan, så får man pressa på så mycket man vill. Varsågod – en middag från en oinspirerad men kreativ matbloggare.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar