Att bo på hotell hemma

-

Har ni provat att bo på hotell hemma i er egen stad? Det hade inte vi gjort, förrän natten mellan fredag och lördag. Jag hade en frinatt innestående på Scandic, och dessa poäng skulle gå ut vid nyår, så jag bokade in en natt så här strax innan jul.

Timingen var både bra och sämre. Det kändes lite stressande att sova borta en natt strax innan jul, för jag har saker kvar att göra hemma. Men samtidigt så otroligt skönt att fly hemmastöket för en kväll och bara softa.

Vi slutade jobbet som vanligt på fredag em och åkte hem. Där packade vi varsin väska och jag tog på löparkläder och stack iväg. Det är fem km hemifrån till hotellet Scandic Syd i Östersund och det kändes som en lagom lång sträcka efter jobbet och innan vår sköna fredagkväll. Daniel stannade hemma en kort stund och åkte sedan med bilen och våra små väskor, så vi kom fram samtidigt till hotellet.

Att bo på hotell hemma

Vi checkade in och gick direkt ner till dusch och bastu. Separata omklädningsrum såklart men gemensam bastu, så vi satt där i värmen och planerade våra närmaste juldagar framöver. Vad som var kvar att göra? Vilka julbordsrätter som känns viktiga för oss två? Det känns otroligt onödigt att laga för mycket mat, som vi ändå inte hinner äta upp, eller ens vill ha. Tjejerna är hos sin pappa den här julen, så för första gången ska vi prova att vara helt själva hemma.

Efter en skön stund i bastun, så gick vi upp på rummet och bytte om. Vi hade fått veta vid incheckningen att restaurangen var stängd (om det hade stått på hemsidan, så borde jag ha sett det, men jag känner mig så osäker så jag låter det var osagt), så vi tog bilen in till stan och intog en lugn fredagsmiddag på en sushirestaurang i centrum.

En påse godis från Hemmakväll fick följa med oss tillbaka till hotellet, där vi också köpte med varsin öl/cider till rummet. Vi bäddade ner oss i våra sängar och slog på TV:n och veckans På Spåret. Det är bästa programmet på hela veckan, och det är också det enda program som vi kan tänka oss att anpassa vårt schema efter.

En skön kväll i sängen, framför TV:n för en gångs skull och vi insåg också att vi var ganska slitna efter höstens alla svängar, så vi somnade ganska tidigt. Så skönt med en slapp fredagskväll mitt i julstöket – kanske är det något vi kommer att fortsätta med?

 

En lång sömn senare, så klev vi upp och åt en lång god hotellfrukost innan vi packade ihop och åkte hem. Utsövda och avslappnade känns det nu enklare att göra det sista inför julafton imorgon. Det slutar med att jag verkligen kan rekommendera att bo på hotell hemma i hemstaden. Det är mycket bättre än vad man kan tro.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelGranola med jordnötssmör
Nästa artikelJanssons frestelse

Kommentera