Granola med jordnötssmör

-

Nu är det dan före dan före dopparedan… På söndag är det julafton och ifall du inte hunnit köpa alla julklappar, så måste jag få tipsa om en hemmagjord julklapp. Jag har gjort en burk granola med jordnötssmör, lagt den i en fin burk och knutit ett par band omkring.

Jag tror att det är en oerhört uppskattad julklapp till en person som knappt smakat hemmagjord granola förut. Eller en riktigt bra julklapp till någon som är stressad men vill äta bra saker. Så här gjorde jag igår:

7 dl fiberhavregryn
½ dl pumpafrön
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl linfrön
½1 dl vetegroddar

Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Blanda sedan i en kastrull:

½ dl mörkt muscovadosocker, farinsocker eller vanligt socker
½ dl rapsolja
1 dl  vatten
½ msk vaniljsocker
½ tsk salt

Låt blandningen koka upp och småputtra medan du rör och att jordnötssmöret hinner smälta. Häll jordnötssmör-blandningen över de torra ingredienserna och rör, så att allt torrt blir lite fuktigt. Häll över i en långpanna och sätt in i ugnen 150 grader varmluft.

Låt långpannan stå inne i ca 30 min, men ta ut och rör runt bland din granola med jordnötssmör minst ett par gånger, så allt fuktigt blir torrt igen. Låt din granola svalna och häll sedan upp i en snygg burk.

 

Tips!
Lyxa till det och tillsätt flingsalt och hackad mörk choklad!

Jag har gjort andra granola-blandningar ifall du hellre tar någon av dem:
Granola med kanel
Granola med smak av pepparkaka
Granola neutral

Granola med jordnötssmör

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar