Enkel pastamiddag

-

Torsdag och veckan börjar närma sig sitt slut. Ifall ni gjorde som mig och förberedde lite mat i helgen som var, så börjar den nog vara slut också och fantasin tryter. Då vill jag komma med en enkel pastamiddag med några få bra råvaror. Det kommer man långt med.

Jag hade ett paket med färsk tortelloni, som är den större kusinen jämfört med tortellini, hemma. Coop’s egna märke och jag hade hittat två paket för 45 kr, så dryga 20-lappen för en god fylld pasta och en middag för två. Sådana erbjudanden brukar jag nästan alltid haka på. Så här blev hela middagen (vilken också fick beröm av min sambo som tycker att rätten blev jättegod):

1 paket tortelloni, denna gång ricotta och pesto-smak
½ broccoli, buketterna
2 skedar creme fraiche
Svartpeppar

Börja med sätta igång en kastrull med pastavatten. Ta fram broccolin och skölj huvudet. Skär loss buketterna från ungefär halva broccolin och dela dem i två. När vattnet börjar koka, så lägg först ner broccolibuketterna i ett par-tre minuter, sen ner med pastan. När pastan är klar, så är också broccolin klar. Häll av och låt vara kvar i kastrullen. Lägg på ett par skedar creme fraiche och vänd runt försiktigt. Lägg upp snyggt på två tallrikar och strö svartpeppar över.

Ett valfritt tillbehör:
1 förp. Mozzarella, Galbani brukar jag köpa
Olivolja
Salt och svartpeppar

Mozzarellan testade jag att göra som Tina Nordström visat på sin instastorie i veckan. Ta vilken budget-mozzarella som helst, lägg den i en liten skål. Häll över lite olivolja, salt och peppar och sätt in micron. 20 sekunder på full effekt och sen kan du ta ut den. Lägg upp på en skärbräda och dela i skivor. Supergott! Som ni ser på bilderna så delade jag den i skivor och la upp på pastatallriken tillsammans med några skivor snackpaprika.

Enkel pastamiddag

Supergott! Superenkelt! Supersnabbt! Och vi behöver väl alla snabba goda middagar med jämna mellanrum?

Visste du det här om Mozzarella?

Mozzarella är en färskost från Italien och ingår som en viktig ingrediens i det italienska köket. Mozzarella gjord på opastöriserad mjölk från vattenbuffel kallas mer specifikt för Mozzarella di latte di bufala.

Mozzarella äts ofta färsk som den är tillsammans med tomat och basilika. Caprese eller ’insalata caprese’ är en sallad som består av mozzarella, basilika, tomat och olivolja. Mozzarella är en viktig ingrediens i pizza och lasagne.

Mozzarella används i flera länder runt Medelhavet och i till exempel det libanesiska köket är det en mycket vanligt förekommande ingrediens.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelLammköttbullar
Nästa artikelHallonmousse med vit choklad

Kommentera