Hallonmousse med vit choklad

-

Fredag den 13:e idag… Jag hoppas såklart att allt kommer att gå bra idag, både för er alla och för mig. Ett roligare ämne att prata om är ju mat, så vad sägs om en god efterrätt inför helgen? Jag läste om en hallonmousse med vit choklad inne hos Matplatsen och blev sugen – det måste ju bara bli gott! Jag valde att bara kopiera receptet, dock med en annan garnering. Se mina bilder längre ner.

Sagt och gjort, vi smygstartade helgen med en efterrätt igår kväll. Jag valde en lakritstopping, då det var Lakritsdagen igår men Daniel ville hellre ha mera hallon. Båda tyckte att den var jättegod, och kanske framförallt chokladbitarna som satte lite crunch i moussen. Den här kommer jag att göra fler gånger!

2/3 gelatinblad
1 dl frysta hallon
1 äggula
1 dl vispgrädde
1/4 dl florsocker
30 g vit choklad

Ta fram hallon ur frysen så de tinar. Jag har bara egenplockade hallon, då jag tycker att det är rätt roligt att plocka hallon på hösten och kunna frysa in till vintern.

Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min, så det blir mjukt. Ta en sked hallon och värm dem i en kastrull. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner det med de varma hallonen, det smälter direkt. Blanda sedan med resterande hallon.

Vispa äggulan med florsocker. Vispa grädden i en annan större skål. Blanda ner hallonröran och äggröran i grädden och rör runt. Finhacka chokladen och rör ner försiktigt i gräddsmeten. Fördela moussen i snygga portionsglas och ställ kallt, minst 4 h.

Hallonmousse med vit choklad
Då det var lakritsdagen så passade jag på!

Dekorera med hallon och myntablad vid servering, alternativt mandelbiskvier och lakrits-glassås. En väldigt god dessert och vi skrapade våra skålar båda två. Yummie!


Kanske en snyggare/stiligare garnering?

Visste du det här om lakrits?

Lakrits är en massa som framställs ur lakritsrot från Glycyrrhiza glabra. Lakritsrot innehåller glykosiden glycyrrhizin, lakritsens viktigaste ingrediens, och har en söt smak.

Lakrits är ett vanligt smakämne i godis och läkemedel, men förekommer även i till exempel likör och glass. Produkter med lakritssmak kan även innehålla anis som ersättare eller smakförstärkare till lakrits. I godissammanhang kallas lakrits ibland sötlakrits. Detta för att särskilja smaken från saltlakrits som innehåller det konstgjorda saltet salmiak.

I Europa produceras lakrits främst i Spanien, Italien och Turkiet.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar