Ifall ni råkar få bananer över, som dessutom har börjat bli lite brunprickiga, släng dem inte! Ifall ni har en påse Maltesers över i kylen, från tex senaste utlandsresan, släng dem inte! Gör istället en banankaka med Maltesers i, och få en underbart god kaka!
Eller ifall ni inte har Maltesers över, så ta vilken choklad ni gillar bäst. Maltesers är en av mina absoluta favoritgodisar och har nästan blivit en standard då jag och Dryden åker på utlandsresor. Nu har jag istället kommit på att sluta med godis, och tyvärr uppfattar jag Maltesers som godis. Jag bakade upp de sista jag hade i den här kakan.
2 dl socker
1 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
Maltesers eller annan favoritchoklad
Börja med att sätta ugnen på 200 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform. Smöra kanterna och strö på kokosflingor. Rör samman socker och smör. Mosa bananerna och blanda ner dem tillsammans med äggen i smörsmeten. Blanda samman de torra ingredienserna och hacka chokladen. Blanda allt tillsammans och häll över i en ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 min – titta efter när kakan släpper från kanterna alternativt provstick i kakan.
Låt svalna medan kaffet kokar och pudra gärna över lite florsocker precis vid servering.
Visste du det här om Maltesers?
Maltesers är en chokladprodukt, producerad av Mars Incorporated. Det är malt- och honungskulor, doppade i mjölkchoklad. Maltesers skapades 1936 av Forrest Mars, Sr.
Det finns även Maltesersglass med små Maltesers och chokladöverdrag, som jag hittade och provade förra året när vi var i Dubai.