Banankaka med Maltesers

-

Ifall ni råkar få bananer över, som dessutom har börjat bli lite brunprickiga, släng dem inte! Ifall ni har en påse Maltesers över i kylen, från tex senaste utlandsresan, släng dem inte! Gör istället en banankaka med Maltesers i, och få en underbart god kaka!

Eller ifall ni inte har Maltesers över, så ta vilken choklad ni gillar bäst. Maltesers är en av mina absoluta favoritgodisar och har nästan blivit en standard då jag och Dryden åker på utlandsresor. Nu har jag istället kommit på att sluta med godis, och tyvärr uppfattar jag Maltesers som godis. Jag bakade upp de sista jag hade i den här kakan.

2 dl socker
1 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
Maltesers eller annan favoritchoklad

Börja med att sätta ugnen på 200 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform. Smöra kanterna och strö på kokosflingor. Rör samman socker och smör. Mosa bananerna och blanda ner dem tillsammans med äggen i smörsmeten. Blanda samman de torra ingredienserna och hacka chokladen. Blanda allt tillsammans och häll över i en ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 min – titta efter när kakan släpper från kanterna alternativt provstick i kakan.

Låt svalna medan kaffet kokar och pudra gärna över lite florsocker precis vid servering.

Banankaka med Maltesers

Visste du det här om Maltesers?

Maltesers är en chokladprodukt, producerad av Mars Incorporated. Det är malt- och honungskulor, doppade i mjölkchoklad. Maltesers skapades 1936 av Forrest Mars, Sr.

Det finns även Maltesersglass med små Maltesers och chokladöverdrag, som jag hittade och provade förra året när vi var i Dubai.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar