Pasta Alfredo ish

-

Jag hade letat en stund och försökt hitta hur en riktig pasta Alfredo ska tillagas, men inte hittat något mera än en engelsk sida på Wikipedia. Där talades det om tagliatelle, smör och parmesan. Inget mera. Söker jag däremot på recept bland svenska sidor, så kommer alla möjliga ingredienser upp under namnet Pasta Alfredo. Av den anledningen kallar jag mitt recept nedan för Pasta Alfredo ish. Ni vet det där ish-ordet som beskriver ”ungefär” eller ”typ”.

Jag gick hem från jobbet igår och var sugen på pasta och kyckling. Jag visste att jag också hade en kruka färsk basilika hemma, och då var saken avgjord. En kycklingpasta med smak av pesto blev det. Nedan är en stor panna, och det räckte till både middag och några matlådor:

4 färska kycklingfiléer
1 röd paprika
7-8 champinjoner
1 burk majs
smör eller olja att steka i
ca 3 dl grädde
4-5 msk hemgjord pesto
salt
1/2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
Oliver
Valfri pasta, men gärna en sort som fångar upp såsen. Jag valde skruvar denna gång.

Har du ingen pesto sedan tidigare, så börja med den. Följ min länk, den är riktigt god! Mixa ihop och smaka av – ställ åt sidan. Skär sedan kycklingen i små bitar och lägg åt sidan. Fortsätt med paprika och svamp och hacka även dem i mindre bitar. Sätt igång en pastakastrull.

Stek kycklingen i en stekpanna så de får fin färg, lägg åt sidan. Lägg ner champinjoner och paprika och låt fräsa en liten stund, fyll på med majs och den stekta kycklingen. Häll på grädde, pesto och smaka av med salt, låt puttra medan du förbereder dukning och skär upp lite grönsaker. Tillsätt ev mer pesto, beroende på hur ”smakrik” sådan ni använder. Skaka ihop mjölk och mjöl och red såsen, fortsätt puttra till pastan är kokt.

När allt är klart så blandar du ihop pasta och sås i kastrullen, innan du häller upp allt i en snygg skål. Servera med oliver, ruccolasallad och toppa gärna med lite extra parmesan.

Pasta Alfredo ish

Visste du det här om oliver?

Oliv är olivträdets frukt och används framförallt vid tillverkning av olivolja. Färska oliver är beska i smaken och används aldrig naturella, utan konserveras i en saltlake eller olja under lång tid innan man äter dem. Laken kan även innehålla diverse smaksättare och konstgjorda konserveringsmedel. Eftersom laken tar smak av oliverna kan den användas som smaksättare vid matlagning.

Oliver är gröna när de skördas tidigt på säsongen, grönbruna vid skörd i mitten på säsongen (se bild) och mörkvioletta eller nästan svarta när de skördas sent på säsongen.

Källa: Wikipedia

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar