Maj 2018

-

Månaderna går så fort, det är dags för en månadssammanfattning igen. Hela maj 2018 har passerat och vi ska titta i backspegeln ett ögonblick. Vad var det bästa i mitt liv under maj månad och vilka inlägg var det som toppade listan?

Jag måste få börja med mig själv denna gång och få skryta om mitt personliga rekord på Göteborgsvarvet 19:e maj. Då jag anmälde mig till årets lopp ifjol, så hade jag insett att jag var tvungen att jobba en hel del med mig själv och min löpteknik, för att kunna pressa tiden mera. Jag gjorde en satsning med youtube och letade löpteknik, men det slutade med att jag fick rejält ont i vaden. Helt plötsligt försökte jag ändra och springa på tårna, och det protesterade kroppen mot!

Jag läkte i benen och anmälde mig sedan till RunAcademy i höstas. Enligt deras sida så ska man både få hjälp med tekniken och hur roligt det kan vara att springa. Det lät som något för mig, så jag anmälde mig till deras 15 pass under hösten.

Maj 2018

Jag fick bättre teknik och det är roligt att springa med en grupp, så jag fortsatte även på vårens RunAcademy och 15 träffar till. Resultatet på Göteborgsvarvet, blev ett personligt rekord, där jag putsade förra årets tid med 4,5 minut. 2:18:26 istället för förra årets 2:22:59. En förbättring med 13 sekunder/km.

Vad har hänt i bloggen maj 2018?

Vilka inlägg var det som drog mest trafik? Vilka inlägg vill jag själv uppmärksamma lite extra?

Som vanligt är det två drinkar som drar trafik, min Hallon och Lakritsdrink och även Soda Pop. Supergoda drinkar och något jag kommer att svalka mig med i sommar.

Makaroner och ost ligger också stadigt i toppen följt av min race report från Göteborgsvarvet. Men jag har andra goda grejor jag lagat och bakat under maj månad:


Rabarbersnittar med kardemumma var galet goda, och några ni måste prova!


Halloumi Tikka Masala blev en bjudrätt, då vi bjöd hem grannen en dag i maj.


Kladdkakemuffins med muscovado var ett annat gott bakverk i maj, som tog slut alldeles för fort.


Gyros på kyckling är en rätt som lätt kan konkurrera med klassiska tacos dagen till ära.


Även gårdagens Pasta Alfredo ish kvalar in på listan om extra uppmärksamhet.

I övrigt har vi faktiskt varit hemma, för ovanlighetens skull. Träning inför varvet har fått full fokus under maj månad och bilresan ToR ner till varvet fick räcka som resa. Jag uppskattar hemmatid också, och när värmen kom tidigt i maj så är det otroligt skönt att få gå ut och påta i trädgården. Sinnesfrid att få gräva i jorden och snygga till bland rabatter och på gräsmattan.

Vi tog en grillkväll tillsammans med Daniels bror och fru i mitten av maj, ute i vårt närmaste naturreservat Andersön. Magiskt vacker kväll och återigen sinnesfrid. Daniel har bloggat om kvällen.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelPasta Alfredo ish
Nästa artikelBucketlist sommaren -18

Kommentera