Restaurang Barabicu

-

Under våra två veckor i Göteborg, så har vi besökt så många restauranger vi haft möjlighet och ekonomi att besöka. Jag fick dels en lista med tips från min kollega i Östersund, som nyss flyttat från Göteborg, men jag fick också flera tips från kollegorna i Göteborg. Jag ska försöka skriva om de restauranger jag gillade mest, och först ut kommer restaurang Barabicu.

Restaurangen fick jag tips om av min kompis Johanna, vars lägenhet vi har fått hyra. En restaurang som vi provade väldigt tidigt och en stark anledning (förutom att den fanns med på vår tips-lista) var att den ligger i hörnet Rosenlundsgatan/Stora badhusgatan, där jag och Daniel har skiljts åt på mornarna. Daniel har vikt av på Rosenlundsgatan för att gå till sitt jobb och jag har gått Stora badhusgatan för att komma till mitt jobb.

Barabicu är populär restaurang och första gången fick vi vänta en stund i baren, innan vi kunde få ett bord utomhus. Jag startade ut med en drink, en Pineapple Margarita, som var väldigt god i solen och i väntan på vårt bord.

Jag var inte jättehungrig, så en oval, lite mindre, pizza kändes väldigt lagom. Jag valde pizzan Cecina de Leon med ingredienserna Manchego-ost, mozzarella, karameliserad lök, lufttorkat nötinnanlår och padrones. En väldigt god pizza och precis vad min mage ville ha.

Cecina de Leon:

Restaurang Barabicu

På vår sista fredagskväll i Göteborg så ville vi gå ut och äta en gång till. Då vi varit så nöjda med vårt tidigare restaurangbesök, så föll valet återigen på Restaurang Barabicu för att få en god middag. Då min första pizza varit så god, så var jag sugen att testa en annan pizza. Denna gång valde jag pizzan American Roe med ingredienserna Manchego-ost, mozzarella, löjrom, rödlök, färskost och gräslök.

American Roe:

Återigen åt jag en väldigt lagom middag, denna gång tillsammans med en god torr cider. Apropå torr cider, så tror jag att mina smaklökar har växt till sig och nått en mera mogen ålder. Jag gillar mer och mer torrare drycker, och väljer oftare och oftare vitt vin framför rött.

Ifall ni är sugen på något annat, så kan min kompis Mari varmt rekommendera Grilled Tuna, en rätt med tonfisk, chili, ananas, sesamfrö, krämigt kokosris (smakade som en god risotto) och mynta. Daniel kan också varmt rekommendera sin Fried PorkSide, en rätt med fläsksida, rökt bönsallad, bönpuré, gurka och vattenkrasse.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar