Mat längs vägarna – en bättre lösning

-

Hur brukar ni lösa mat längs vägarna? Stannar ni, som så många andra, på vägkrogar av varierande kvalitet? Brukar ni blir nöjda? Att ni blir mätta hoppas jag, men var det en bra upplevelse? God mat och avslappnat?

Det är inte min uppfattning om vägkrogarna, utan snarare tvärtom. Rätt fet och tråkig mat och dessutom typ samma på krog efter krog. Det är inte heller någon avslappnad miljö, utan stökigt och ofta ganska smutsigt.

Här kommer istället mitt bästa tips för mat längs vägarna, vilket jag tycker är en mycket bättre lösning. Det är att åka in på vilken golfkrog som helst. De ligger ofta ganska nära vägarna, de är alltid skyltade och jag kan garantera en bättre upplevelse!


Jönköpings golfbana en dag i mitten av juli


Utsikten då vi satt oss och väntade på vår mat

Vem som helst är välkommen till en golfklubb, inte bara dess medlemmar eller andra golfspelare. Restaurangen tar gärna emot förbipasserande hungriga människor på semester. Hela infarten och parkeringen är lugn och bra, klubbhusen brukar vara fina och välstädade och det är skyltat till restaurangen.

Ofta erbjuder restaurangen en dagens rätt men det brukar också finnas annan mat till beställning. Restaurangen och borden brukar vara fina och man kan sitta både inne och ute, rent och städat. Väl till bords så kan du titta ut över en vacker anläggning som andas frid. Det är ingen stress på en golfbana, utan människor är där för att i lugn och ro spela sin runda på en vacker och ompysslad bana.


Förrätt i form av en hummersoppa och salladsbuffé


Varmrätt i form av stekt gös, färsk potatis, sparris och hollandaisesås – allihopa för 130 kr (även kaffe och kaka efter maten)

Ät din mat i lugn och ro, ta gärna en tur in i golfshopen och spana in fina kläder. Från nu och framåt så har de dessutom börjat rea ut årets kollektion lite smått. Snygga kläder med bra kvalitet som du lika gärna kan använda på jobbet i höst eller om du vill vara fin hemma.

Även toalettbesöken är en mycket trevligare upplevelse på en golfbana jämfört med en vägkrog. Rent, städat och ganska ofta finns det blommor som smyckar ut omklädningsrum/toalett:

Ovan är bilder från Jönköpings GK som vi besökte då vi var på genomresa. Nedan kommer bilder från LinksGolf på Öland, där vi stannade för lunch då vi utforskade Ölands södra udde:


Uteserveringen


Fina rena bord i inomhusserveringen


På LinksGolf hade de också några hotellrum, och här är den snygga hotellkorridoren

Mat längs vägarna
Min Angusburgare med sötpotatisstrips och chilicheese-dressing – allt för 165 kr


Daniels laxtallrik med rökt lax och en stor sallad

Vi avslutade vårt besök på LinksGolf med att ta fram ett par klubbor och prova drivingranchen ut i vattnet:

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelRestaurang Barabicu
Nästa artikelEtt dygn med Mari

Kommentera