Ett dygn med Mari

-

På min sista arbetsdag innan semestern, så jobbade jag fortfarande från kontoret i Göteborg. Jag har en av mina allra bästa vänner i Tanumshede (några mil norr om Göteborg), så jag hade frågat henne om hon hade möjlighet att komma ner en sväng. Det hade hon och här kommer ett dygn med Mari. Superkul med ett bästisbesök där vi hann prata ikapp, skratta ihop och bara vara! Så nödvändigt med jämna mellanrum!


Då jag och Daniel gick på semestern denna fredag så började vi två med en Aperol Spritz hemma i lgh, medan vi väntade på Mari’s buss.


Vi gick direkt till restaurangen Barabicu för en middag och denna gång testade jag pizzan American Roe.


Ett tips på en väldigt god cider av det lite torrare slaget. Jag vill inte att en cider ska vara för söt, men inte heller smaka som öl. Den här spelade i det perfekta mellanspelet.

Sen gick vi hem, men fortsatte ute i trädgården/innergården där vi satte oss med en flaska vin samt ost och kex. Pratade, skrattade och pratade igen. Klockan hann bli närmare 02 innan vi kom isäng den natten.

På morgonen sen, så var Mari vaken tidigare än mig, så hon hade hunnit rensa de räkor som hon hade haft med sig på bussen. En gåva från hennes snälla sambo Mathias och vi passade på att fixa oss en lyxfrukost på samma innergård. Såå gott!


En tallrik med ett gott bröd, lite smör, aioli, färsk sallad från samma innergård, räkor och ett kokt ägg. Till denna lyxfrukost så hade vi också färska jordgubbar, nypressad juice och kaffe. Lägg till solsken och en väldigt god vän på andra sidan bordet så har du hela bilden klar framför dig.


Yummie!

Efter frukost så gjorde jag och Mari oss i ordning och lämnade lägenheten. Strosade in mot stan i lugn och ro, då vi återigen hann avhandla vad som hänt sedan sist. Hittade en fin innergård på Masthugget men styrde kosan vidare.


Till lakritsbutiken på Plantagegatan, sjutton kvadratmeter lakrits heter butiken och ja – här finns bara otroligt många påsar med lakrits.

Ett dygn med Mari
Vidare till butiken Tvåla och tvaga som ligger på Haga


En god glass och en kaffe (som inte var speciellt gott) på Bräutigams, också på Haga


Vidare till Olivolja Etc där vi botaniserade bland mängder av olja. Här fanns också olja på lösvikt – så smart!

Till slut var vi tvungna att hitta något ätbart inför Mari’s bussresa hem igen, och vi landade på restaurang Bee Kök & Bar. Här tog jag en tallrik laxduett (både kallrökt och gravad lax, dillstuvad potatis på sidan) vilket var precis lagom för mig. Gott var det också.

Sen fick vi faktiskt nästan springa till Nils Ericsson-terminalen och Mari’s buss. En kram och hejdå, så var ett dygn med Mari slut. Tiden går fort när man har roligt, men vi kommer att ses igen!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar