Juli 2018

-

Juli 2018 blir en månad att komma ihåg. Inte ur bloggens synvinkel, den har legat ganska stabilt, men ur en personlig synvinkel. Jag och Daniel har provat ett helt nytt sätt att tillbringa sommaren vilket har varit otroligt lyckosamt.

Vi valde att åka hemifrån Frösön redan kvällen den 4:e juli och begav oss söderut. Tält i Vemdalen och sen vidare in i Norge på torsdagen. Vi körde bil till Spiterstulen Turisthytte där vi hade bokat boende inför fredagens toppbestigning på Galdhøpiggen. Norges högsta topp men även norra Europas högsta topp.


Innan vandringen startade kl 08 på morgonen

En ny topp i juli 2018 – Galdhøpiggen


Uppe på toppen och högst upp i hela Norge och även norra Europa – häftig känsla!

Samma kväll åkte vi vidare och rundade Jutunheimen nationalpark för att komma till Gjendesheim. Här lyckades vi få en säng på ett sovloft, tillsammans med 16 st andra. Vi var ganska trötta i kropparna efter dagens toppbestigning, men hade ändå bokat in oss på en båtresa för vår vandring på lördagen. Besseggen skulle vandras. Det är inte samma toppbestigning, utan att man går upp på en kam och sen följer man kammen i ganska många km. Så plan vandring, men många km.

En natt på hotell mellan lördag och söndag och sen vidare ner till Göteborg, där vi hyrt en kompis lägenhet. Upp på måndagen och gå iväg till arbetet igen – enda skillnaden var att vi skulle arbeta från respektive kontor i en annan stad.

Två veckors arbete flöt iväg, vi provade på Göteborg både på luncher (nya lunchrestauranger) och på kvällarna (nya middagsrestauranger). Shoppade i nya butiker och tog en kväll på Saltholmen. En badstrand från klippor, dit man kommer med den vanliga spårvagnen.

Sen var det dags för semester för oss båda. En veckas roadtrip var planerad med målet att jag skulle få uppleva och checka av de två sista landskapen i Sverige. Öland och Blekinge hade jag inte varit i tidigare. Först ut blev Öland och till sist Blekinge:


Sista landskapet och nu har jag gjort hela Sverige

Tillbaka till Göteborg och bo en vecka till i vår lägenhet. Då också Saga kommer nerflygandes helt själv. Flyga själv för första gången och då ska hon också byta flygplan och gate på Arlanda. Spännande men också helt genomförbart då Saga är en trygg och självsäker 14-åring.

Bloggen då? Vilka inlägg har ni gillat under juli 2018? Då jag varit på resande fot nästan hela juli och inte haft tillgång till mitt skafferi hemma, så har det både blivit färre och enklare matlagning. Betydligt fler uteluncher och utemiddagar men så får det bli ibland.

Det viktigaste för mig var att Saga fyllde 14 år och tillsammans med Alva garnerade jag Sagas tårta. Riktigt snygg och riktigt god.

Sagas tårta

Juli 2018

Bäst under juli 2018 gick mitt recept på Makaroner och ost, vilket kanske är fullt förståeligt i värmen. Något enkelt och snabbt men ändå gott. Det har vi inte för många recept på direkt…

Även drinkrecepten har gått bra i semestertider. Både Hallon och lakrits, Piggelin och Soda Pop.

Jag vill också föra fram några inlägg som jag tycker är värda att läsa. Dels Mat längs vägarna där jag tipsar om att svänga in till golfkrogarna, dels 5 tips till kylskåpstömning. Det är viktigt att göra slut på ingredienser i sommarvärmen så de inte står och blir dåliga. När vi ändå är inne på tips, så skrev jag också ett inlägg om 5 tips till hälsa. Bra läsning och lite att fundera på i solstolen.

Lagad mat under juli blev bla Pestopastan där vi får det här snabba, enkla och goda som vi så väl behöver i värmen. Hemma gör jag alltid egen pesto, men här köpte jag färdig på burk:


Inte världens roligaste bild, men gott är det. Både till middag, lunch och i matlådan.

Om ni ändå köper hem en burk pesto, så kan ni även laga lax med pestotäcke:


Inte heller världens bästa bild, men gott gott!

Skulle ni råka bli sugna på någon efterrätt i värmen, så är det lätt att svänga ihop en paj eller smulpaj. Jag hittade mogna körsbär utanför köksfönstret här i Göteborg, så jag svängde ihop en Körsbärspaj. Oavsett vilken paj ni gör, så bör ni prova att göra egen vaniljsås. Såå mycket godare än att köpa halv- eller helfabrikat.

Vad har ni gjort under juli 2018? Hur har er semester varit, eller har ni inte ens börjat er semester ännu? Berätta gärna – det är så roligt att få kommentarer kring mina inlägg.

Kramar från mig till er!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar