Kraftprovet racereport 2019

-

För två veckor sedan så kördes Trollhättans löptävling Kraftprovet. Det är en tävling som körs varje år i samband med Fallens dagar och alltid på fredagen. Vi ville springa Kraftprovet i år och lämnade därför Östersund redan på torsdagen, så vi skulle hinna. Här kommer Kraftprovet racereport 2019.

Vi kom fram till Trollhättan på torsdagskvällen och packade in oss hos Daniels pappa. Smidigt att ha en säng redo när vi kört bil i åtta timmar. En god natts sömn och frukost på fredagsmorgonen. Jag, Daniel och hans bror Robert åkte in för att köpa en startplats och sen hem igen för att ladda.

Daniels pappa Bertil är gammal löpare och har gjort fantastiska tider på bland annat Göteborgsvarvet, så han var mån om att hjälpa till. Han hade förberett köttfärsbiffar och ugnsbakade rotsaker till lunch, så vi skulle få bra mat i magarna. Han följde oss också till starten och hans ryggsäck fick agera klädpåse åt oss alla.

Kraftprovet racereport 2019
Kraftprovet racereport 2019
Tre taggade löpare uppställda, med nrlappar på och redo för Kraftprovets 11,6 km. Trollhättans snygga och maffiga kyrka i bakgrunden.

En tuff dag att springa, det var soligt och kvavt men fest och mycket folk ute längs banan. Jag hade förberett mig halvdåligt senaste tiden, då jag sprungit ganska lite. Men jag har åtminstone gjort ett gäng backintervaller veckorna innan. Kraftprovet är just ett kraftprov, då höjdkurvan på loppet går både upp och ner och sen upp igen.

Dags att sticka iväg

Jag stack iväg efter starten och upp längs första backarna upp mot Strömslund. Då jag sprang Kraftprovet förra gången 2013, så upplevde jag backarna brantare än vad jag gjorde i år. Så backintervallerna har definitivt gjort susen. Väl uppe så är det ett skönt parti längs fina gator och även in i skogen.

Ner mot Oscarsbron och sen vidare ner till Olidan längst ner vid Göta Älv. Här mellan 7 och 8 km så är banans längsta punkt och går inne i skogen längs den kuperade Kärleksstigen. Här någonstans tog mina krafter slut för dagen och jag hade inte riktigt pannbenet med mig. Därför gick jag uppför slussarna mellan 8-9 km och tog både vatten och sportdryck när det serverades.

Mot målet

Med nya krafter började jag springa igen och sprang hela vägen in i mål. Sista 600 m är väldigt sköna att springa, för då är det slut på uppförsbackar utan istället ett svagt medlut, innan 100 m upplopp. Att passera målgången var skönt. Jag fick inte den tid jag velat ha (1:17:55 blev det till slut), men jag genomförde loppet och mådde bra efteråt, så det kan jag också vara nöjd med.

Kraftprovet racereport 2019
Kraftprovet racereport 2019

För att se de höjdkurvor jag pratar om, så titta gärna in på Kraftprovets hemsida alternativt Daniels racereport.

Kraftprovet är en tävling för hela familjen då den går i olika sträckor:

  • Knatteprovet 0,8 km
  • Miniprovet 1,8 km
  • Miniprovet 2,6 km
  • Slussprovet 6,3 km
  • Kraftprovet 11,6 km
  • Nytt för i år är också att du kan anmäla dig och springa Dubbelprovet, som är både Slussprovet 6,3 km och Kraftprovet 11,6 km
2016, när Alva 9 år sprang 1,8 km

Det här var tredje gången gillt för mig, då jag sprungit Kraftprovet både 2013 och 2016 tidigare.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar