Ostkaka med keso

-

Jag har länge velat göra en ostkaka med keso, men aldrig riktigt kommit mig för. Förrän igår, då jag visste att jag hade allting hemma och det var lite svalare väder. Då kunde jag tänka mig att stå i köket igen och en ostkaka blev det!

Det har blivit många utemiddagar på senaste tiden. Dels för att jag bor tillfälligt i Göteborg och inte har mitt eget skafferi tillgängligt. Men också för att det har varit så varmt, så jag har inte haft lust att ställa mig vid spisen då jag kommit hem från jobbet. Hur gör ni dessa varma dagar?

2 ägg
0,5 dl socker
500 g keso
50 g mandel alt. flagad mandel
0,5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
½ dl grädde
2 msk smör att smörja ostkakeformen med

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och sockret pösigt några minuter. Skålla, skala och hacka mandeln. Blanda ner keso, mandel, mjöl, grädde och mjölk. Smörj sex portionsformar eller en större ugnsform ca 20 cm i diameter. Häll i ostkakesmeten.

Baka ostkakan i ca 40 minuter. Ta ut ostkakan och låt den svalna något.

Ostkaka med keso
Ostkaka med keso

Servera ostkakan ljummen med löst vispad grädde och sylt eller bär. Det norrländska alternativet är att äta ostkakan med vispad grädde och hjortronsylt, och det är det sätt jag föredrar framför alla andra.

Ostkaka med keso
Ostkaka med keso
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera