Enkla räkmackor med fusk-aioli

-

Ofta behöver inte (mat)livet vara så svårt, utan ibland kan ett par handgrepp göra livet en aning ljusare. Jag är inte så djup som jag låter utan pratar om hur jag en dag gjorde lyxiga enkla räkmackor till fika.

För det ÄR enkelt att laga god mat. Med bra råvaror och lite vana i köket så kan även en upptagen mamma och projektledare fixa god mat. Även om jag tycker att en ska dela på hushållsarbetet så har jag inte lyckats få Daniel in i köket så ofta. Han ställer absolut upp när det behövs, men aldrig sällan annars.

Enkla räkmackor

Enkla räkmackor då, hur ska en göra då? Jag gjorde så här och så länge min kompis på västkusten lyssnar, så säger jag att det funkar med tinade frysta räkor också. Hon, och jag, föredrar såklart färska räkor, men det är sällan jag unnar mig det. Den här gången hade jag dock färska räkor och de är så goda!

Enkla räkmackor som går snabbt att göra

För två personer:
ca 100 g räkor
Ett gott mjukt bröd, valfritt vad ni gillar
2 kokta ägg
Ev citron

Förenklad aioli:
1 dl creme fraiche
Majonnäs
1 vitlöksklyfta
Dill
Peppar

Börja med att göra i ordning din förenklade aioli. Finhacka vitlöken och blanda med creme fraiche och majonnäs. Smaka så det blir lagom mycket majonnäs. Smaksätt med dill och peppar och ställ åt sidan

Skala dina ägg och räkor och lägg i en skål. Dags för montering. Ta valfritt bröd och bred ut aiolin på botten. Ta lite rejält då det starkt bidrar till det goda. Skiva det kokta ägget och lägg omlott ovanpå aiolin. Lägg på valfri mängd räkor (hellre fler än färre) och toppa ev med en skiva citron eller lite mera dill.

Enkla räkmackor

Ställ fram och njut av väldigt goda och väldigt enkla räkmackor! Till kvällskoppen te eller till något bubbligt på fredagskvällen.

Enkla räkmackor
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelOstkaka med keso
Nästa artikelRestaurang Bar Normal i Göteborg

Kommentera