Restaurang Bar Normal i Göteborg

-

En restaurang vi fick tips om redan förra året, är restaurang Bar Normal på Prinsgatan i Göteborg. En skönt avslappnad restaurang som ligger på en tvärgata till Linnégatan i Masthugget och som vi haft på promenadavstånd från vår lägenhet.

En soft restaurang som sagt, och med en soft personal. Uteplatser i form av bänkar där jag och Mari valde att sätta oss i förra veckan. Förra året förälskade jag mig i deras Lax Sashimi, så det var det som avgjorde att jag tog med mig Mari denna kväll.

Restaurang Bar Normal

Vi hade gått omkring under hela eftermiddagen, så när det var dags för middag så var det skönt att sätta sig ner. Vi fick menyer och började kika. Laxen var given för min del, men jag blev också nyfiken på deras rätt Burrata.

Burrata är en typ av mozzarellaost som är mera krämig i mitten. I rätten Burrata så ligger en en hel ost i en smakrik grön gazpacho och ett par brödskivor.

Vi kunde inte riktigt hålla oss från att prova båda rätterna. Så vi valde att dela på en tallrik Burrata och sen ta varsin liten portion Lax Sashimi.

Restaurang Bar Normal
Restaurang Bar Normal

Då jag inte skulle köra någon bil senare på kvällen, så unnade jag mig ett glas vin. Jag fick ett glas Jurtschitsch Langelois Gruner Veltliner vilket var ett otroligt gott vitt vin.

Att få träffa en av sina bästa vänner. Ha tid att tjôta (vi är ju ändå i Göteborg) i stort sett hela dagen och komma ikapp är själafrid. Att sedan få äta gott tillsammans (och ett glas gott vin) är pricken över i:et. Så gött!

Restaurang Bar Normal

Så det får bli mitt tips för dagen. Ta er tid att träffa era kära vänner, dela glädje och ev sorg samt ät något gott! Det går att leva på under lång tid sen.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar