Pasta med tonfisk- och majssås

En pasta med tonfisk- och majssås kommer här. En krämig och smakrik vardagspasta med både tonfisk, majs och sojabönor. Bra som vardagsmat då den går ganska fort att röra ihop och enkel att servera.

Pasta med tonfisk- och majssås

För oss blev det en god söndagsmiddag i Göteborg. I ett liv med ryggsäck då jag fokuserar på enkla maträtter, där jag inte behöver köpa så många ingredienser. Alternativt att de ingredienser jag köpt, tar slut.

4 port pasta
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
340 g majskorn
2 burkar tonfisk i vatten (à 185 g)
250 g sojabönor
1/2 dl tomatpesto
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche tomat och basilika
1 finhackad chili (kontrollera styrkan innan ni blandar ner hela)
salt & peppar

Låt majs och tonfisk rinna av i ett durkslag och hacka lök och vitlök. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastan och även en stekpanna. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt sojabönorna koka med några minuter på slutet.

Stek den hackade löken några minuter och blanda sedan ner tomatpesto, grädde, smaksatt creme fraiche och hackad chili. Låt koka ihop några minuter och blanda ner majs och tonfisk (här var min stekpanna för liten, så jag hällde över allt i en kastrull).

Pasta med tonfisk- och majssås

Finfördela tonfisken och blanda om. Låt koka någon minut och häll ner den kokta pastan. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en snygg skål och servera pastan med valfri sallad.

Pasta med tonfisk- och majssås

Kommentera