Rökt fläskytterfilé med dragon- och vitlökssås

-

Vår fredagsmiddag blev rökt fläskytterfilé med dragon- och vitlökssås. Då jag inte var sugen på tacos men jag visste att Saga verkligen verkligen vill ha tacos som fredagstradition, så var jag tvungen att komma på något extra.

Jag hade en rökt fläskytterfilé i frysen som jag tog fram kvällen innan så halva jobbet var redan gjort. Med en laddning ugnsrostade rotfrukter och en god sås, så visste jag att det skulle bli en god middag.

Ugnsrostade rotfrukter:

Potatis
Palsternacka
Morötter
3 färska champinjoner
Smör & Rapsolja till formen
Salt och peppar
Dragon att strö över vid servering

Dragon- och vitlökssås:

1 st ägg
2 st vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1-2 msk dragon
1 dl olja
Ev 1 msk hett vatten
salt & peppar

Färsk spenat
Cocktailtomater
1 rökt fläskytterfilé (det fungerar utmärkt med tex rostbiff också)

Börja med rotfrukterna och tvätta dem ordentligt. Oftast så skalar jag dem inte, utan äter hela rotfrukten (jag skär bara bort ändarna). Desto viktigare att de är ordentligt skrubbade. Sätt ugnen på 200 grader och börja dela rotfrukterna i mindre bitar. Lägg upp i en smord ugnsform och ringla även över Smör & Rapsolja innan du sätter in den i ugnen. Skär champinjonerna i skivor och blanda in bland rotfrukterna de sista tio minuterna. Ringla lite mera Smör och strö över lite salt.

Ugnsrostade rotfrukter

Fortsätt med såsen. Blanda ägg, vitlöksbitar, senap, vinäger och dragon i en högsmal mixertillbringare (ni förstår vad jag menar va?) och mixa med en mixerstav. Alternativt en mixer. Tillsätt oljan och mixa till en tjock sås. Tunna ev ut såsen med vatten och smaka av med dragon, salt & peppar.

Rökt fläskytterfilé med dragon- och vitlökssås

Lägg spenat och tomater på ett serveringsfat. Lägg tunna skivor av din fläskytterfilé på salladsbädden och ringla över lite av såsen. Servera resten i en skål vid sidan av.

Rökt fläskytterfilé med dragon- och vitlökssås
Tända ljus fredagsmiddag

En väldigt god fredagsmiddag! Rökt fläskytterfilé med dragon- och vitlökssås låter mer avancerat än det var. Vi tjuvstartade lite och hade julmust till middagen, riktigt gott det med.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera