Frusen cheesecake med pepparkakor och polkagrisar

-

En färdig efterrätt som står färdig i frysen, det är så smidigt ifall det vankas bjudmiddag. Eller en skön familjemiddag funkar lika bra! Här har jag gjort en frusen cheesecake med pepparkakor och polkagrisar som passar fint nu när det närmar sig adventsfika mm.

cheesecake med pepparkakor och polkagrisar

2 äggvitor
0,75 dl socker
100 g mascarpone
2 dl vispgrädde
100 g pepparkakor

50g vit choklad
0,3 dl vispgrädde
Krossade polkagrisar
Färska fikon eller andra bär till garnering

Lägg äggvitorna i en ren skål och vispa vitorna. Strax innan vitorna är marängvispade, så häll ner sockret och vispa in det i smeten. Häll upp vispgrädde i en annan skål och vispa. Rör först ner mascarponeost bland vitorna och fyll sedan på med grädden.

cheesecake med pepparkakor och polkagrisar
cheesecake med pepparkakor och polkagrisar

Krossa pepparkakor och bottna en springform med drygt hälften. Häll på hälften av chessecakesmeten, resten av pepparkakekrosset och sen det sista av cheesecakesmeten. Slå gärna formen lite lätt mot underlaget, så att det blir packat mot botten. Ställ in i frysen åtminstone fem timmar, men gärna över natten.

cheesecake med pepparkakor och polkagrisar
cheesecake med pepparkakor och polkagrisar

Ta cheesecaken ur frysen, skölj kanterna med varmt vatten så den släpper formen. Stjälp upp på ett fat, häll över vitchoklad glasyren och toppa med krossade polkagrisar, pepparkakor och ev färsk frukt.

cheesecake med pepparkakor och polkagrisar
Nästan så en kan ana päronavtrycket från formen, eller hur?
cheesecake med pepparkakor och polkagrisar
cheesecake med pepparkakor och polkagrisar
cheesecake med pepparkakor och polkagrisar

En snygg cheesecake med randen pepparkakskross i mitten och väldigt god. Det var strykande åtgång runt bordet hos oss och alla var nöjda.

cheesecake med pepparkakor och polkagrisar
cheesecake med pepparkakor och polkagrisar

Vi drack dessertvinet Brännlands iscider till vår efterrätt. Det kanske inte matchade helt, men jag måste få ge beröm för iscidern ändå. En produkt tillverkad utanför Umeå, inte långt ifrån där jag är uppväxt. Iscider med en väldigt god smak!

Brännlands iscider
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera