Vissa kryddblandningar är goda och då smidiga att ta till då en har kort om tid. Jag valde att göra en kycklinggryta Paneng red curry i helgen, som sen får fungera som matlådor. Smidigt och gott!
Helgens middagsplaner ändrades i sista stund, så de kycklingfiléer jag tagit fram på lördagen, skar jag bara upp och stekte på. Sen gjorde jag själva kycklinggrytan på söndagen och hade redan färdiga kycklingbitar. Då gick middagen ännu snabbare – bara riskoket vi behövde vänta på.
2 kycklingfiléer
1 stor röd paprika
1/2 zucchini
1 burk kokosmjölk
1 kryddblandning Paneng red curry
Ev lite vatten och vetemjöl som redning
Vid servering:
Kokt ris
Creme fraiche
Sweet chili
Jordnötter
Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem separat i en stekpanna. Sätt igång riskastrullen.
Lägg över kycklingbitarna i grytan eftersom och fyll på med paprikabitar, zucchinibitar och kokosmjölk. Strö över kryddblandningen Paneng red curry och låt puttra medan riset kokar. Om ni tycker att kokosmjölken blir för vattnig, gör en redning av lite vatten och vetemjöl. Skaka så mjölet blandar sig och häll ner i grytan. Låt puttra lite till.
Ställ fram för servering och ta fram jordnötter, creme fraiche och sweet chilisås för gästerna att ta själva.