Kycklinggryta Paneng red curry

-

Vissa kryddblandningar är goda och då smidiga att ta till då en har kort om tid. Jag valde att göra en kycklinggryta Paneng red curry i helgen, som sen får fungera som matlådor. Smidigt och gott!

Helgens middagsplaner ändrades i sista stund, så de kycklingfiléer jag tagit fram på lördagen, skar jag bara upp och stekte på. Sen gjorde jag själva kycklinggrytan på söndagen och hade redan färdiga kycklingbitar. Då gick middagen ännu snabbare – bara riskoket vi behövde vänta på.

2 kycklingfiléer
1 stor röd paprika
1/2 zucchini
1 burk kokosmjölk
1 kryddblandning Paneng red curry
Ev lite vatten och vetemjöl som redning

Vid servering:
Kokt ris
Creme fraiche
Sweet chili
Jordnötter

Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem separat i en stekpanna. Sätt igång riskastrullen.

Lägg över kycklingbitarna i grytan eftersom och fyll på med paprikabitar, zucchinibitar och kokosmjölk. Strö över kryddblandningen Paneng red curry och låt puttra medan riset kokar. Om ni tycker att kokosmjölken blir för vattnig, gör en redning av lite vatten och vetemjöl. Skaka så mjölet blandar sig och häll ner i grytan. Låt puttra lite till.

Kycklinggryta Paneng red curry

Ställ fram för servering och ta fram jordnötter, creme fraiche och sweet chilisås för gästerna att ta själva.

Kycklinggryta Paneng red curry
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSmakbox Högtid
Nästa artikel5 favoriter julgodis

Lämna ett svar