5 favoriter julgodis

-

Snart jul och inte så mycket tid kvar att fixa, men julgodis är svårt att låta bli. Här kommer mina 5 favoriter julgodis, några gamla men ett par nya också. Hoppas att ni blir inspirerade och kokar ert eget julgodis! Förutom att de är väldigt goda, så är det också en oslagbar julklapp till någon som redan har allt. Ert hemmagjorda julgodis i en fin burk har hen i alla fall inte.

Chokladdoppad lakritskola med flingsalt är numera en klassiker i mitt hem till jul. Årets variant var att jag istället doppade lakritskolan i lakritschoklad – för att maxa lakritssmaken ytterligare. Jättegoda oavsett!

Lakritschokladdoppad lakritskola

Nästa favorit får bli en ny julgodis. Brynt smörkola har jag inte kokat förut, men den seglade upp på listan direkt. Jag gjorde också en laddning brynt smörkola med saffran men de får gå under samma punkt i listan.

Brynt smörkola med saffran
Daniels snygga bild på brynt smörkola med saffran

Rocky Road är en annan klassiker som jag har lagat många jular. Jag har gjort några olika varianter och du hittar alla här. Årets variant blev Rocky Road med lakritschoklad.

Skumtomtefudge är också en klassiker. De kommer varje år med en ny smak på sina skumtomtar och i år kom smaken Polka. Så mina skumtomtefudge blev såklart med polkasmak. Tidigare smaker finns här (och där finns även vår nyårsdessert 2017 – Skumtomtepannacotta).

Skumtomtefudge Polka

Bountybollar är mitt sista tips. Riktigt goda små bollar och riktigt snygga att pimpa med något snyggt strössel. Jag hittade snöflingor som passade alldeles utmärkt – men det fungerar minst lika bra med någon silver- eller guldkula.

Goda bountybollar
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

  1. Hejs, jag försökt göra gräddkola på laktosfritt margarin…. Men det blev inte så bra… Kola stelnade aldrig…. Gör nog om och gör rätt??

    • Ah nej, laktosfritt margarin beter sig nog inte på samma sätt som vanligt smör. Tack ändå för att du berättade och hoppas att du gör en ny sats med riktigt smör och riktig grädde! :)

Kommentera