Hallå vintern, var är du?

För att vara ett land där vädret alltid varit ett stort samtalsämne, så slår nog Sverige rekord just nu. Plusgrader var och varannan dag i januari, som borde vara årets kallaste månad i Jämtland. Hallå vintern, var är du?

Det pratas väder, eller egentligen bristen på väder, varje dag runt omkring mig. Jag pratar också väder, då jag tycker att det är ett märkligt väder just nu. Jag hade hellre haft en massa minusgrader och en massa snö, för det ska det vara i januari – norrlänning som jag är.

Söndag morgon så har vi nästan 4 plusgrader utanför fönstret och den senaste snön har tinat bort och ersatts av tinat vatten. Det lär frysa till ännu en gång och ge oss ytterligare halt underlag.

Hallå vintern
Hemma, utanför ytterdörren. Jag väljer att stanna inne idag.
Hallå vintern
Vid frösö båthamn, sikte in mot Östersund
Hallå vintern
Våra nya snygga balkonger, som skulle vara väldigt vackra i vinterskrud

Tacka vet jag vintern i Dalarna i mitten av december. En massa snö, en massa minusgrader – helt enkelt så en vinter ska vara. Vi besökte Idre Himmelfjäll lagom till deras invigning och fick åka vinterns enda skidåkning än så länge. Läs mera om våra dagar i Dalarna här.

Hallå vintern
Hallå vintern
Hallå vintern
Hallå vintern

Kommentera