Kikärtscookies med lingon

-

I nya nyttiga och hälsosamma januari behöver vi fortfarande energi, tro det eller ej. Sen är det ju faktiskt gott med en kaka på helgen. Testa gärna den här kakan fastän den ser tråkig ut – den är helt ok och kombinerar de två – fika men inte utsätta sig för söta bakverk. Kikärtscookies med lingon hittade jag hos Hanna på hennes instagram – Portionen under tian och blev sugen att testa.

Receptet för sex kakor – klara på 30 min.

1 dl havregryn
1 dl kokta kikärtor
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk kanel
3 urkärnade dadlar
1 msk tahini
Frysta lingon

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg allt utom lingonen i en mixer och kör igång. Peta ihop degen ett par gånger och kör lite till. Ta ut degen på en bänkskiva och rulla sex st bollar.

Kikärtscookies med lingon

Tryck ut bollarna på ett bakplåtspapper (ett begagnat bakplåtspapper funkar fint, de går att använda flera gånger) så de blir jämnt platta. Tryck ner frysta lingon lite här och där och sätt sedan in plåten i ugnen ca 15 min.

Kikärtscookies med lingon
Kikärtscookies med lingon

Ta ut plåten och låt svalna. Hanna tipsar vidare i sitt inlägg om att packa ner kakorna och att äta dem utomhus. Att vi ska försöka ta oss ut oftare, det behöver inte vara så märkvärdigt. Packa en termos kaffe eller choklad, en kaka eller en bulle köpt på vägen och att hitta en spot utomhus. Sitta ner för att fika och njuta av utsikt, väder och friskluft. Ni vet – ”det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder” (vem som nu kom på den slogan?).

Det är en tanke som jag själv också behöver bli bättre på. Jag skulle vilja vara bättre på att komma ut enklare. Det känns som att det blir ett halvt projekt för ofta – och då slutar det för det mesta att en stannar hemma (eller tar en runda på stan).

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelHallå vintern, var är du?
Nästa artikelSnart fettisdag 2020

Kommentera