Kinesiska tacos med karamelliserd lök

Vi hoppade faktiskt över den vanliga fredagstacosen hemma hos oss igår, och lagade istället kinesiska tacos med karamelliserad lök. Jag hittade receptet inne hos Matplatsen och blev sugen att prova (jag börjar lite rätt less på vanliga fredagstacos, så jag provar gärna något nytt. Någon som tycker lika?).

Det är ganska få ingredienser, så en enkel middag, men alla tre tyckte att middagen var god. Och då 2/3 är tonåringar, så då förstår ni att betyget var väldigt bra.

300 g vitkål eller spetskål
1-2 klyftor vitlök
300 g köttfärs (det går förmodligen lika bra med vegetarisk färs, men jag har inte provat själv)
1 köttbuljongtärning
Salt & svartpeppar
1 tsk kinesisk soja
2 dl böngroddar

2-3 gula lökar
smör
socker & salt

Sås:
1 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås

Pitabröd

Skala, halvera och skär löken i skivor. Stek detta länge på medeltemp i smör tills löken fått färg. Strö över lite socker och salt efter smak och låt karamelliseras ordentligt.

Karamelliserad lök
Karamelliserad lök

Under tiden som löken mjuknar, så skär vitkålen i strimlor. Finhacka vitlöken. Fräs dessa i smör i en stekpanna. Lägg åt sidan. Stek köttfärsen i samma stekpanna. Smula ner köttbuljongtärningen under stekningen. Smaksätt med salt & peppar. Tillsätt vitkålsröran och soja. Avsluta med att röra ner böngroddarna.

Kinesiska tacos

Blanda samman creme fraiche och sweet chili till såsen.

Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll pitabröden med köttfärsröran, toppa med såsen och en klick karamelliserad lök. Ät och njut!

Kinesiska tacos
Kinesiska tacos

3 thoughts on “Kinesiska tacos med karamelliserd lök

    1. Ett alternativ är att planera nästa resa till Östersund. Det ryktas om en massa snö from imorgon (och vi har redan bra med snö i skidspåren tack vare alla landslagsåkare) 😉

Kommentera