Ingefärashots med apelsin

-

Att ta en shot hemgjorda vitaminer varje dag skadar inte. Jag låter det vara osagt hur bra den motverkar baciller, men om den så bara bekämpar en bacill, så är det värt det. Jag gjorde en laddning ingefärashots med apelsin, så får vi boosta vårt immunförsvar här i slutet av januari.

Saga har gjort en annan variant tidigare och båda är lika riviga och fulla med c-vitamin, så välj den du tror mest på. Jag gillade nog ingefärashots med apelsin lite mer, tror jag. Men smaken är som baken, delad!

100g ingefära
1 l vatten
2 tsk honung
1 apelsin
1 citron

Börja med att riva hela ingefäran, med skal och allt, grovt på ett rivjärn. Lägg i en kastrull och fyll på med 1 l vatten. Sätt kastrullen på spisen och värm upp till 60 grader. Låt sedan stå och dra i 20 min.

Sila av ingefäran och häll över i en tillbringare. Fyll på med honung som får smälta. Pressa 1 apelsin och 1 citron (jag hade även 1/2 lime som fick hänga med) och ställ sedan att svalna.

Ingefärashots med apelsin

Häll upp i snygga flaskor om du har några och ställ in i kylen. Om du inte har några snygga flaskor, så fungerar tillbringaren fint!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar