När jag och Saga var på vår affär, så sa hon helt plötsligt att hon ville göra ingefärashots att ha hemma i kylen. Jag blev lite förvånad men också glad. Det känns jätteroligt att mina barn önskar att vi ska göra hemmagjord mat.

Vi köpte det vi behövde och gick hem. Saga satte igång och gjorde ett kok ingefärashots på 1 liter. Receptet hittade vi på Mittkök och kopierade. Saga använde dock inte chili.
200 g färsk ingefära
1 l vatten
½ dl honung
2 st citroner
1 st chili (grovt hackad – och kan uteslutas)
Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Ta ev i chili – men det blir rätt starkt och kan absolut uteslutas. Chili är dock bra för förbränningen.
Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet(40 grader)
Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.
