Currykassler i ugn

-

Följer Lindasbakskola på Instagram och hittade hennes currykassler i ugn. Det passade så bra så min närmaste affär hade rabatt på kassler förra veckan, så jag köpte en bit. Så till söndagslunch svängde jag ihop min currykassler i ugn.

1 bit kassler (min var ca 400g)
Färsk spenat
Cocktailtomater
1,5 dl creme fraiche
0,5 dl mjölk
2 tsk sötsur sås
0,5 msk mango chutney
0,5 tsk curry
Svartpeppar

Att servera
Bulgur (eller ris)

Sätt ugnen på 220 grader. Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg ut färsk spenat i botten av en ugnsform och lägg skivad kassler ovanpå. Lägg cocktailtomater på sidan.

Currykassler i ugn

Vispa ihop alla ingredienserna till såsen i en bunke eller kastrull. Häll såsen över kasslern och toppa med svartpeppar.

Currykassler i ugn

Grädda allt i ugnen i ca 25 min. Koka ris eller bulgur under tiden din currykassler i ugn gräddas. Servera gärna med en fräsch sallad.

Currykassler i ugn
Currykassler i ugn
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera