Lingonpolitan som fredagsdrink

-

Nu var det länge sedan vi hade någon drink här va? Jag var egentligen sugen att skriva om varm vår och att jag kunnat börja sippa på årets rosévin. Men när det är knappt plusgrader ute, så får jag vänta någon vecka till. Så länge så tipsar jag om lingonpolitan som fredagsdrink.

Receptet har jag hittat inne hos Tasteline och bara kopierat. Och visst anas det lite sommar ändå?

Skulle ni vara sugna att testa den riktiga Cosmopolitan-drinken så är jag faktiskt certifierad Cosmopolitan-shaker. Hos Absolut Vodka i Åhus. Det ni! ;)

4 cl vodka citron
1,5 cl Cointreau
6 cl lingondricka
1 bit citron till garnering
Isbitar

Mät upp vodka, Cointreau och lingondricka tillsammans med is i en shaker. Skaka så den blir kall.

Häll upp i snygga cocktailglas och garnera med citron. Jag valde också att göra en sockerkant* på glaset, för att det skulle bli lite festligare.

Lingonpolitan
Lingonpolitan

Sockerkant på glaset: gnid en bit citron runt glaskanten och doppa sedan glaset i ett fat, där du hällt lite socker. ”knacka av” så överflödet lossnar. Detta går att göra långt i förväg, så hinner sockret också stelna till och bli stadigare.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera